in ,

Μπουτάρης: Ο Δήμος να μεταφέρει τα αποθεματικά στην ΤτΕ (βίντεο)

Μπουτάρης: Ο Δήμος να μεταφέρει τα αποθεματικά στην ΤτΕ (βίντεο)

Ολοκληρώθηκε στο Δημαρχείο, η 9η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, η οποία διεκόπη τη Δευτέρα 20 Απριλίου. Κατά την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου ο Π. Αβραμόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του Δήμου και ευχαρίστησε την κυβέρνηση για τις εξελίξεις σχετικά με τη ψήφιση της τροπολογίας για τους αιρετούς του Δ. Θεσσαλονικης που κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος καθώς δεν προσέφυγαν όταν τα δικαστήρια δικαίωσαν 560 συμβασιούχους για την επαναφορά τους στη δουλειά.

Μπουτάρης: Να μεταφέρουμε τα αποθεματικά στην ΤτΕ

Τελευταίο θέμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία καθίσταται υποχρεωτική η κατάθεση των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος. Από τη πλευρά του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ξεκαθάρισε πως καταδικάζει την διαδικασία με την οποία έγινε η κίνηση από τη πλευρά της κυβέρνησης αλλά επανέλαβε τη στήριξη του στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης και ανακοίνωσε πως άποψή του έιναι ο Δήμος να μεταφερει τα αποθεματικά του στην ΤτΕ.

Από τη πλευρά της αντιπολίτευσης τη διαφωνία τους εξέφρασαν οι Στ. Καλαφάτης (Εντάξει), Γ. Ρακκάς (Μένουμε Θεσσαλονίκη) και Γ. Δελής (ΛαϊκηΣυσπείρωση), με τους δύο τελευταίους να υπογραμμίζουν πως αυτή η κίνηση δεν θα είναι προς όφελος του λαού.

Από τη πλευρά της Ανοιχτής Πόλης η Ρία Καλφακάκου χαρακτήρισε θετική την εισήγηση του Δημάρχου και επανέλαβε πως πρέπει και η τοπική αυτοδιοίκηση “να συνδράμει καθώς είμαστε στη μέση μιας μεγάλης μάχης”.

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Π. Αβραμόπουλος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για τη διαδικασία και την ΠΝΠ η οποία όπως είπε “καταργεί την αυτοτέλεια και αυτοδιοίκηση των Δήμων” ενώ προσέθεσε πως “αναγνωρίζουμε το μέγιστο καθήκον που έχουμε απέναντι στη χώρα”.

Τελικά η συνεδρίαση έληξε χωρίς νέα απόφαση αλλά με σαφή πρόθεση της διοίκησης -δια στόματος Γ. Μπουτάρη- να μεταφέρει τα αποθεματικά στην ΤτΕ.

Φιλοξενείο στη Τούμπα- Πρόταση Αβραμόπουλου για μεγαλύτερη δομή φιλοξενίας

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ο κανονισμός λειτουργίας για το Φιλοξενείο προσφύγων στους παλιούς στάβλους στη Τούμπα. Μεταξύ άλλων ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Ρακκας, επικεφαλής του “Μένουμε Θεσσαλονικη”, άσκησε κριτική στη διοίκηση του Δήμου για την απουσία από τα όργανα διοίκησης και διαχείρισης του Φιλοξενείου τόσο του Προέδρου της τοπικής κοινότητας όσο και της τοπικής κοινωνίας. Από τη πλευρά της η γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου και επικεφαλής της “Ανοιχτής Πόλης”  Ρία Καλφακάκου εξεφρασε την άποψη ότι το έργο καθυστερεί κάνοντας κριτική στη διοίκηση του Δήμου ενώ εκτίμησε πως ήδη έχει ξεκινήσει η αναστροφή του κλίματος στη γειτονιά με τις ανοιχτές δράσεις ενημέρωσης. Για “λαθρομετανάστες” που “θα φτάσουν κατά εκατοντάδες” εκανε λόγο ο Δ. Κούβελας από το “Εντάξει” την αξιωματική αντιπολίτευση του Δήμου και ζήτησε να υπάρξει συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών. Η έκφραση του κ. Κούβελα προκάλεσε την αντίδραση της κ. Καλφακάκου. Απαντώντας ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Π. Αβραμόπουλος πρότεινε να εξεταστεί η δημιουργία ενός μεγαλύτερου κέντρου φιλοξενίας σε συνεργασία με τους όμμορους Δήμους αλλά και σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας.

Τελικά το θέμα πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο κατά πλειοψηφία.

Παρέμβαση εργαζομένων στο Δήμο

Νωρίτερα με απόφαση του σώματος προηγήθηκε το θέμα των εργαζομένων του Δήμου που βρίσκονται από το πρωί σε κινητοποιήσεις και δόθηκε ο λόγος στον Πρόεδρο των εργαζομένων Κ. Ξανθόπουλο ο οποίος ζήτησε τη συμπαράσταση του δημοτικού συμβουλίου για να δοθεί λύση.

Απαντώντας ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης είπε πως “είμαστε σε μια φάση πραγματικού ελέγχου για να δουμε αν υπάρχουν πραγματικά ή τυπικά ελλείμματα”.  “Αν υπάρχουν πραγματικά ελλείμματα θα κινηθούμε με όλα τα νόμιμα μέσα για να τα διεκδικήσουμε κατά όσων έχουν ευθύνη” τόνισε και προσέθεσε πως “σε περίπτωση που υπάρχουν τυπικά ελλείμματα θα κινηθούμε μόνο κατά όσων είχαν ευθύνη, δηλαδή των αιρετών”.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τη πρόσληψη εταιρείας ορκωτών λογιστών για να ελέγξουν αν υπάρχουν ελλείμματα, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θα στραφεί κατά των εργαζομένων αν αποδειχθεί ότι εκτελούσαν εντολές αιρετών αλλά κατά των αιρετών.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εκδήλωση: Σκουριές, πως θα σταματήσουμε την εξόρυξη χρυσού

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης: Συγκέντρωση και πορεία το Σάββατο