Μπουτάρης: Δεν έχω εμπιστοσύνη στο κράτος – Στο ΣτΕ ο Δήμος για τα αρχαία- Σιμόπουλος: Ο Μπουτάρης ακυρώνει τα έργα

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη μίλησε εφ’ όλης της ύλης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης.
 
Ο κ. Μπουτάρης αποκάλυψε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης ετοιμάζει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου που προβλέπει την απομάκρυνση των αρχαίων ευρυμάτων από το κέντρο της πόλης στο στρατόπεδο Παύλου Μελά.
 
“Καταθέτουμε και ασφαλιστικά μέτρα” είπε.
 
“Ήταν βεβιασμένη η απόφαση του ΚΑΣ. Απ’ όσα μαθαίνω, ούτε την Τρίτη αναμένεται να συζητηθεί το θέμα” τόνισε
 
Επιπλέον ανακοίνωσε πως την περασμένη εβδομάδα επιστήμονες του ΑΠΘ και του ΤΕΕ/ΤΚΜ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι εργασίες μπορούν να συνεχιστούν ακόμη και χωρίς να απομακρυνθούν τα αρχαία.
 
“Εγώ δεν λέω να γίνει απαραίτητα έτσι, όμως η Αττικό μετρό οφείλει να μελετήσει τη δυνατότητα” είπε ο κ. Μπουτάρης. και προσέθεσε “Πρέπει να γίνει τρισδιάσταση απεικόνιση έργου και να μελετηθούν όλα τα σενάρια”.
 
“Δεν έχω εμπιστοσύνη στο κράτος. Λένε ψέματα” κατέληξε.
 
Σιμόπουλος: Ο Μπουτάρης ακυρώνει τα έργα στην πόλη
 
Σκληρή ήταν η απάντηση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων έργων, Στράτου Σιμόπουλου, στον Δλημαρχο Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη.
 
“Ο δήμαρχος τα τελευταία χρόνια, για έναν περιεργο λόγο, βρίσκεται πίσω από προσπάθειες που αναβάλλουν ή ακυρώνουν έργα στην πολη” είπε ο κ. Σιμόπουλος ο οποίος μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.
 
“Έλεγε στο δημοτικό συμβούλιο ότι έπρεπε να ρίξουμε πολυκατοικίες, του είπαμε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, το κατανόησε, έλεγε στην αρχή να μην αποσπαστούν οι αρχαιότητες, του είπαμε ότι πρέπει να απομακρυνθούν και να επανατοποθετηθούν και μετά προσχώρησε σ’ αυτή την άποψη. Τωρα βγάζει μια τρίτη λύση, Θα την εξετάσουμε, μακάρι να είναι όπως τα λέει” προσέθεσε.
 
Τέλος αποκάλυψε ότι το θέμα των αρχαιοτήτων του μετρό δεν θα συζητηθεί ούτε την ερχόμενη Τρίτη στο ΚΑΣ, καθώς θα πρέπει να ενημερωθεί ο νέος υπουργός. 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ολοκληρώθηκε η πορεία αλληλεγγύης στον Κ. Σακκά

Αρβανιτόπουλος: Έληξε η επιστράτευση των εκπαιδευτικών