in

Μπίρι – μπίρι: Ο Σαμαράς είναι και γ@#& τα τεκνά! Και η Τρέμη…

Μπίρι – μπίρι: Ο Σαμαράς είναι και γ@#& τα τεκνά! Και η Τρέμη…

Τα έσπασε χθες ο Σαμαράς στο mega. Άντε την άλλη Τετάρτη η Τρέμη, μετά τη χθεσινή επιτυχία, θα καλέσει τον Βασίλη Λεβέντη για να κρατήσει ψηλά τα νούμερα. 

Λες ο Σαμαράς να ζητήσει και από τον Λεβέντη να στρατευτεί στο μεγάλο ευρωπαϊκό μέτωπο κατά της κυβέρνησης που οδηγεί τη χώρα στα βράχια. Δεν το βρίσκεις λογικό; Γιατί είναι λογικό να πιστεύει ότι θα κάνει μέτωπο με τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά;

Πάντως, οι πληροφορίες από τη Νέα Δημοκρατία, σχετικά με τη συγκρότηση αυτού μετώπου, έχει βρει, πράγματι, βράχια. Άλλοι λένε ότι ο Σαμαράς είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά, άλλοι λένε ότι η προσπάθεια έπεσε σε χαντάκι και δεν βγαίνει από εκεί με τίποτα. Και το θέμα είναι ότι δεν είναι ξεκάθαρο ποιος λέει τι, αν δηλαδή οι Σαμαρικοί λένε αυτό και, ξέρω γω, Καραμανλικοί λένε το άλλο. 

Οι δημοσκοπήσεις από την άλλη δείχνουν ότι όσο περνάει ο καιρός, από τις εκλογές, το κεφάλαιο Σαμαράς σταθερά και γρήγορα υποβαθμίζεται. Μένω έκπληκτος που να οφείλεται αυτό το δράμα; Μήπως δεν έχει κλείσει το θέμα της ηγεσίας, όπως λέει ο Δένδιας – που στα σοβαρά θέλει να γίνει αρχηγός της Νέας Δημοκρατία; – και το 60% όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις; Μπα, ότι έχει κλείσει έχει κλείσει, ο Σαμαράς πήρε σφουγγάρι και το έσβησε. 

Μετά τη χθεσινή συνέντευξη του στην Τρέμη αναμένεται το σκηνικό να αλλάξει. Την Παρασκευή δημοσκόπηση της Interview στην Βεργίνα Τηλεόραση με όλη την αλήθεια. Πάντως και αυτό δεν είναι πλάκα, ο Σαμαράς επιμένει ότι αν γίνουν εκλογές τον Ιούλιο για τις κερδίσει… Βάστα Σόιμπλε!  

Πάντως ακόμα και Σαμαρικοί αναγνωρίζουν πως ακόμα το κόμμα δεν έχει βρει την… περπατησιά του στην αντιπολίτευση και προτείνουν νέα γραμμή με το σύνθημα: «Όποιος πάει για τα πολλά, χάνει και τα λίγα» ή το «Κάλλιο πέντε και στο χέρι, παρά δέκα και καρτέρι», ή «μνημόνιο ή θάνατος». Τα λέει και ο Τζήμερος, αλλά δεν τον ακούν. Άκου Τζήμερο… 

Αυτό με τον Μάρδα που βρίσκει 400 εκατομμύρια φεύγοντας από mega πριν να φτάσει στο Star, πως το βρίσκεις; Λες να βρήκε λεφτά και ο Σαμαράς… Μήπως να πάμε μία βόλτα έξω από το mega;

Πάντως αν συνεχίσει η κυβέρνηση να βρίσκει, με αυτόν τον ρυθμό, λεφτά τότε όχι μόνο δεν θα… δημεύσει τα αποθεματικά του Πατούλη και του Συμεών των Συκεών, αλλά θα τους δώσει και από ένα εκατομμύριο μπόνους να πληρώσουν κανέναν εργολάβο. 

Στο θέμα της… δήμευσης, υπήρξε χθες και μία βαρυσήμαντη παρέμβαση από το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος που καλεί τους δασκάλους σε αγωνιστική επαγρύπνηση… Για το αποθεματικό του Πατούλη; Τι να σε πω. Διάβασα την ανακοίνωση της ΔΟΕ και δεν κατάλαβα πολλά πράγματα γιατί είναι στη φάση ότι θα τοποθετηθεί για το θέμα όταν ενημερωθεί αναλυτικά για το θέμα… Μήπως να στείλουμε την ηγεσία της ΔΟΕ για τη διαπραγμάτευση γιατί με τον Βαρουφάκη δεν βγαίνει άκρη. Με τη ΔΟΕ θα βγει!     

Να πάει σήμερα ο Τσίπρας στην Μέρκελ και να της πει πως έχει ένα θέμα με τη ΔΟΕ που καλεί τους δασκάλους σε αγωνιστική επαγρύπνηση για ένα θέμα για το οποίο ακόμα δεν έχει ενημερωθεί. 

Πάντως αν το μόνο που ζητάνε οι… θεσμοί είναι να αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά, να μειωθούν οι συντάξεις και να απελευθερωθούν οι απολύσεις, η απόσταση δεν είναι μεγάλη… Μπορούμε να τη διανύσουμε αν είναι να κρατήσει ο Πατούλης τα αποθεματικά του. Τώρα αν ζητήσουν με μερικές χιλιάδες απολύσεις στους δήμους… εντάξει δεν θα τα χαλάσουμε, η χώρα δεν πρέπει να οδηγηθεί στα βράχια. Όπως λέει και ο Θεοδωράκης, η εντολή που πήρε η κυβέρνηση δεν είναι να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία, αλλά να ολοκληρώσει την 5η αξιολόγηση. Ο Σταύρος ξέρει, εσύ δεν ξέρεις ψηφοφόρε του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Άκου Σταύρο να μάθεις γατάκι…  

Δηλαδή πες μου, είναι τυχαία αυτή η ιστορία με την ευθεία επίθεση στον Λεωνίδα Μπόμπολα; Δεν μπορεί, τόσο καιρό και τόσες κυβερνήσεις ήξεραν την υπόθεση αλλά δεν έκαναν τίποτα. Τώρα γιατί αυτή η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτή την ευθεία επίθεση που δεν αφορά, προφανώς, το πρόσωπο, αλλά το… θεσμό; 

Νομίζω πως είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση θέλει να κλείσει το στόμα στον Τύπο, σε μία περίοδο όπου όλος ο κόσμος περιμένει τα δελτία των 8 και τις εφημερίδες για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις και για το πώς αυτή η κυβέρνηση των… κλόουν οδηγεί τη χώρα στα βράχια. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς. 

Η λίστα Λαγκάρντ υπάρχει εδώ και καιρό και είναι γνωστό, όπως μας έχουν εξηγήσει ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Βενιζέλος, δεν υπήρχε κανένα περιθώριο να αξιοποιηθεί καθώς προέρχεται από ενέργεια υποκλοπής στοιχείων. Μη μου πεις ότι δεν πιστεύεις τον κ. Παπακωνσταντίνου και τον κ. Βενιζέλο… 

Λογικά, μετά το ποσό που κατέβαλε χθες ο κ. Μπόμπολας για να μην του ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρο χρήματος, δεν θα έπρεπε να βγάλει μία ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ που να μας εξηγεί γιατί ότι αυτή η ιστορία είναι παράνομη και παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα; Θα έπρεπε, λογικά. Μήπως δεν είχε χρόνο χθες ο κ. Βενιζέλος να την γράψει; Και δεν είναι λογικό η κ. Καϊλή να κάνει μία ερώτηση στην ευρωβουλή για την επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση σε οικογένεια που υπηρετεί την ελευθερία του Τύπου, ζητώντας την παρέμβαση του συντρόφου Σούλτς; Και δεν είναι λογικό να βγάλουν ανακοινώσεις τα σωματεία των εργαζομένων της «Ελληνικός Χρυσός»; Με πιάνεις… Κράτα με.

Και μετά με λες για κατσαρόλες και κινήματα, εδώ βγαίνει ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος και λέει πως μετά από αυτό που έγινε με τον Μπόμπολα μειώθηκαν οι κρατήσεις τουριστών από τη Γερμανία. Από την Ελβετία να δεις… κανένας δεν θα έρθει το καλοκαίρι. 

Με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση το καλοκαίρι για τουρισμό θα έρθουν μόνο αυτοί που κοιμούνται στις παραλίες, χωρίς καν σκηνές… Θα μας φάνε τα κουνούπια σε διακοπές με πρώτη φορά Αριστερά! 

Και δεν με λες, κανένα πρόγραμμα για την καταπολέμηση των κουνουπιών παίζει; Με ένα μισθό θα τη βγάλουμε την τετραετία…  

Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Θ. Καράογλου κατέθεσε χθες ερώτηση στον Σταθάκη και του ζητάει να μαλώσει τους 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν τροπολογία ώστε να παύσουν οι διώξεις εναντίον μελών του κινήματος ενάντια στα διόδια. Όπως είναι γνωστό, μετά από απαίτηση του… εθνικού κατασκευαστή, το ελληνικό κράτος προχώρησε στη ψήφιση αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας για όσους αντιστέκονται στον παραλογισμό με τους σταθμούς διοδίων κάθε δέκα χιλιόμετρα. Ο Καράογλου, λοιπόν, υποστηρίζει πως με αυτή την τροπολογία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο ζητούν να μην απειλούνται με ισόβια όσοι δεν πληρώνουν τα διόδια, αλλά και να μην διώκονται όσοι πραγματοποιούν διαμαρτυρίες μπροστά στους σταθμούς διοδίων! Αίσχος, αίσχος, αίσχος… Καράογλου! Καράογλου!

Είναι ο ίδιος ο Καράογλου που τον Ιούλιο του 2011 (με ΓΑΠ στην κυβέρνηση και Σαμαρά αντιμνημονιακό) κατέθεσε ερώτηση στον τότε υπουργό Υποδομών, Γιάννη Ραγκούση, για τα διόδια στην Εγνατία Οδό στον κόμβο του Προφήτη, λέγοντας ότι αυτή η ιστορία προκαλεί αντιδράσεις και αγανάκτηση στους κατοίκους του δήμου Βόλβης που θα πρέπει να πληρώνουν για να πηγαίνουν στα σπίτια τους, ενώ μάλιστα οι ίδιοι οι πολίτες έχουν προπληρώσει για την κατασκευή των αυτοκινητόδρομων. Μάλιστα τότε ο Καράογλου είχε προειδοποιήσει τον τότε υπουργό Υποδομών ότι αν μπουν τα διόδια οι κάτοικοι της Βόλβης θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους απέναντι στο νέο… χαράτσι.

Είναι ο ίδιος Καράογλου; Ρωτάω δεν ξέρω… 

Η πλάκα είναι ότι ο νέος Καράογλου συνδέει τις κινητοποιήσεις για τα διόδια με την τρομοκρατία και τις δολοφονίες ξένων αξιωματούχων… Τι μου λες. 

Στο μεταξύ, αυτή την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών των ΗΠΑ για τον Μαζιώτη και τον Χριστόδουλο Ξηρό την κατάλαβες; Έχουν ακίνητα και καταθέσεις στις ΗΠΑ και να τις δεσμεύσουν; Τι νομίζουν ότι είναι ο Μαζιώτης και ο Ξηρός, τίποτα σεΐχηδες που δίνουν πετροδολάρια στην Αλ. Κάιντα;      

Στα δικά μας…Την επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στους υπουργούς και τη χθεσινή εκδήλωση για τα στρατόπεδα καθόλου δεν την κατάλαβα. Δηλαδή θα πρέπει να επιμένουμε σε παρωχημένες καταστάσεις, εντελώς 4%, ότι τα στρατόπεδα θα πρέπει να αποδοθούν στην πόλη και να μετατραπούν σε χώρους πρασίνου… Τι λέει για όλα αυτά το 32% πλας; Εγώ που ρώτησα, λέει πως θα πρέπει να εγκαταλειφθούν αυτές οι ανοησίες με το πράσινο και να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση τους… να χτίσουμε ένα mall ακόμα που το έχει ανάγκη η πόλη, να φτιάξουμε ακόμα ένα μεγάλο γήπεδο, ή και ένα fan park με καφέ και φαγητά, τέτοια πράγματα για να αναβαθμιστεί η δυτική Θεσσαλονίκη… Δεν θα το πετύχω πουθενά αυτό το 4%, θα του δείξω… Ελπίζω οι υπουργοί της κυβέρνηση να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην υποχωρήσουν στα παράλογα αιτήματα της κομματικής γραφειοκρατίας.    

Δύο Λύκοι

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

«Μυθοπλάστρα» Ελλάδα… Του Παντελή Μπουκάλα

Βιβλιοπαρουσίαση του “Η κρίση μέσα στο ΚΚΕ” στην ΕΤ-3