ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Μόλις εχθές πληροφορηθήκαμε ότι ο παράνομος πρύτανης Γρυσπολάκης έκανε μύνηση εις βάρος 2 φοιτητών και ενός μεταπτυχιακού φοιτητή και ζητά ποινική δίωξη για κλοπή! Τα ονόματά τους, Σιδέρης Δημήτρης, Μαστοράκης Λάμπρος, Νικηφοράκης Νίκος.
Την προηγούμενη ακαδημαική χρονιά , 26 Απρίλη 2010 ο σύλλογος φοιτητών είχε καλέσει κινητοποίηση στη σύγλητο του Π.Κ. για να διαμαρτυρηθεί για τις μειωμένες φωτοτυπίες που δικαιούται ο κάθε φοιτητής. Μετά την αρνητική απόφαση του παράνομου και χυδαίου πρύτανη Γρυσπολάκη να επιστραφούν οι φωτοτυπίες στο κανονικό όριο, οι φοιτητές πήραν ένα από τα φωτοτυπικά μηχανήματα της πρυτανείας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για να τυπώνουν μόνοι τους τις φωτοτυπίες που είχαν ανάγκη.

Σε μια τέτοια λοιπόν συμβολική κίνηση του συλλόγου φοιτητών, και με σκοπό να μετακινηθεί το φωτοτυπικό στο Πολυτεχνείο για κάποιο διάστημα ο πρύτανης των ΜΑΤ και της νοθείας Γρυσπολάκης κάλεσε την αστυνομία και έκανε καταγγελία και μύνηση για ΚΛΟΠΗ!!!

Σαν να μην έφτανε αυτό, στη μηνυτήρια αναφορά κατονομάζει και ονόματα συμφοιτητών μας, με πρωτοπόρο ρόλο στο φοιτητικό κίνημα εδώ και πολλά χρόνια, των συναδέλφων Σιδέρη Δημήτρη και Μαστοράκη Λάμπρο, και του μεταπτυχιακού φοιτητή Νικηφοράκη Νίκου που εκείνη τη μέρα δεν ήταν καν στα Χανιά. Τέτοια ακραία γεγονότα ποινικοποίησης έχουμε να δούμε στα πανεπιστήμια (εκτός από την περίοδο της δικτατορίας) την περίοδο 97-98, την περίοδο των αγώνων κατά του νομοσχεδίου για την παιδεία του τότε υπουργού παιδέιας Αρσένη. Τότε στο Π.Κ. Η τότε παράνομη πρυτανεία Σωτηρόπου έκανε μυνήσεις στους φοιτητές, για κλοπές, απόπειρες ανθρωποκτονίας, ξυλοδαρμούς κ.α, όλες φυσικά ανυπόστατες και στοχευμένες να τρομοκρατήσουν τους αγωνιστές φοιτητές.

Ο Γρυσπολάκης εναγμένος σε ένα συνολικό σχέδιο τρομοκράτησης και φόβου που προωθεί η κυβέρνηση.
Στην περίοδο που ζούμε, στην εποχή της κρίσης, και των εντολών εξαθλίωσης της τρόικας και του ΔΝΤ αυτά τα φαινόμενα τρομοκράτησης, συκοφαντίας των αγώνων και χυδαίας αντιμετώπισης κάθε διαμαρτυρίας είναι σχέδιο της κυβέρνησης και των εντολοδόχων της. Οι απεργίες όλο και περισσότερες βαφτίζονται παράνομες και καταχρηστικές, οι προληπτικές συλλήψεις σε κάθε διαδήλωση έχουν γίνει μόνιμο δόγμα, οι μαθητές στη Λάρισα δικάζονται με τον τρομονόμο γιατί συμμετείχαν στην εξέγερση του Δεκέμβρη και πολλά ακόμα.

Το αστικό μπλοκ εξουσίας, για να περάσει τον κοινωνικό οδοστρωτήρα που επιβάλλει το κέφάλαιο καταργεί ουσιαστικά τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες για να δημιουργήσει εκείνο το προνομιακό έδαφος, ώστε να περάσει όλες τις μεταρρυθμίσεις πρός όφελός του και να μην “κουνηθεί” κανείς. Θέλει να δημιουργήσει ένα αντιδραστικό και πειθαρχημένο περιββάλον και κράτος όπου όλοι θα φοβούνται, όλοι θα έχουν κυρώσεις και δικαστήρια αν τολμήσουν να σηκώσουν κεφάλι.

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΧΓΡΟΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΑΜΑΤΑ = ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΗΣΗΣ – ΕΕ- ΔΝΤ
Στο παραπάνω πλαίσιο ο παράνομος πρύτανης Γρυσπολάκης προσπαθεί να τρομοκρατήσει, να συκοφαντήσει και να χτυπήσει το φοιτητικό κίνημα. Θέλει να δώσει το μήνυμα ότι όποιος κινητοποιείται ενάντια στις εντολές τις τρόικας, του Γιωργάκη και της Διαμαντοπούλου για το νέο πανεπιστήμιο που θέλουν να φτιάξουν θα θεωρείται ένοχος.

Στο πρόσωπο των κατηγορούμενων συναδέλφων δεν βλέπουμε απλά την αδικία για τις ανυπόστατες κατηγορίες για κλοπή αλλά κάτι πολύ περισσότερο. Βλέπουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, βλέπουμε το φοιτητικό κίνημα που αγωνίζεται και παλεύει για τις ανάγκες όλων μας. Βλέπουμε να χτυπάνε τις ίδιες τις ανάγκες μας, τη ελευθερία να μπορούμε να αγωνιστούμε. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ – ΜΑΣ ΠΕΙΣΜΩΝΟΥΝ
ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΟΥΓΡΥΣΠΟΛΑΚΗ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΜΥΝΗΣΕΙΣ

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΓΡΥΣΠΟΛΑΚΗΣ

ΕΝΙΑΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εφημερίδες!!!!

Παραβίαση του Ασύλου στα Προπύλαια από την Ιρανική Πρεσβεία