Μία ξεφτιλισμένη Κυριακή. Του Θ. Μαρουλιάδη

Το Πρώτο. Η περασμένη Κυριακή, 9 Ιουνίου, θα μπορούσε να είναι η μέρα έκδοσης της ληξιαρχικής πράξης θανάτου των δύο μεγάλων (;) τοπικών εφημερίδων της Θεσσαλονίκης. Ο «Αγγελιοφόρος», συμφερόντων οικογένειας Μπακατσέλου, οικογένειας Μπόμπολα και σκέτου Ψυχάρη, κυκλοφόρησε με ένα απερίγραπτο πρωτοσέλιδο για τον «εθνάρχη» Αντώνη Σαμαρά, που εντελώς τυχαία (λέμε τώρα) την Κυριακή ήταν στη Θεσσαλονίκη για το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Με δεδομένο ότι, για κάποιον απροσδιόριστο λόγο, τελευταία στον «Αγγελιοφόρο» έχουν φάει μεγάλο κόλλημα (και κλότσημα λέω εγώ) με το… ξανθό γένος των Ρώσων, τον Αντωνάκη της ΠΟΛΑΝ την Κυριακή τον παρουσίασαν κάτι σαν τον Πούτιν! Mιλάμε για ένα καρφωμένο, που βγάζει μάτι, γλείψιμο, που θα το απέφευγε ακόμα και μία 100% παραταξιακή εφημερίδα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς όλοι, στην παράταξη, γνωρίζουν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά και ότι η συμμαχία ΠΟΛΑΝ, ΛΑΟΣ και λαθρεμπόρων καυσίμων έχει λίγα ψωμιά και τα τρώει γρήγορα. Αξίζει να σημειωθεί πως, την Κυριακή, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» τον Αντωνάκη της ΠΟΛΑΝ τον υποδέχτηκε ο εκδότης του «Αγγελιοφόρου», και κουνιάδος του Ευάγγελου – άντε γαμήσου εργατιά – Βενιζέλου, Αλέκος Μπακατσέλος.

Το Δεύτερο. Την ίδια μέρα, Κυριακή 9 Ιουνίου, η «Μακεδονία», συμφερόντων του ελληνοαμερικάνικου πολυεκατομμυριούχου Γιάννη Ρήγα,  κυκλοφόρησε με ένα απίστευτο πρωτοσέλιδο βγαλμένο απευθείας από την εποχή της ΕΡΕ. Το θέμα αφορούσε την προαναγγελία(!) ενός μεγάλου ρουσφετιού που προετοιμάζει για τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής ο υφυπουργός ΠΕΚΑ και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης. Μιλάμε για τρέλες, καθώς η «ιστορική» εφημερίδα της πόλης επέλεξε, την μέρα που ήταν ο Αντωνάκη της ΠΟΛΑΝ στην πόλη, να προβάλει μία φωτογραφική διάταξη του Καλαφάτη που αφορά βασικά, αλλά όχι μόνο, τη σκανδαλώδη εξυπηρέτηση των συμφερόντων των «ιδιοκτητών» του οικοδομικού συνεταιρισμού «Κισσός». Εντάξει, έτσι έρχονται τα ψηφαλάκια, αλλά η «Μακεδονία» τι γκασμά βαράει και προβάλει αυτά τα ρουσφέτια; Να σημειωθεί πάντως πως ο νυν υφυπουργός ΠΕΚΑ διατέλεσε για ένα διάστημα νομικός σύμβουλος της «Μακεδονίας». Μάλιστα εκείνο το διάστημα εκδότης της «Μακεδονίας» ήταν ο, σήμερα, υπόδικος και προφυλακισμένος για την υπόθεση Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιώργος Σαχπατζίδης. Όπως λένε και οι αμερικάνοι, business as usual…  Να σημειωθεί ακόμα πως εδώ και κάποιους μήνες η «Μακεδονία» διεκδικεί την ένταξη της σε έναν παλιό αναπτυξιακό νόμο ώστε το ελληνικό δημόσιο να πληρώσει τα χρέη (κάπου στα 10 εκατομμύρια ευρώ) της επιχείρησης προς… το ελληνικό δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το Τρίτο. Στις 23 Μαίου η εφημερίδα «Θεσσαλονίκη», ανήκει και αυτός ο τίτλος στον ελληνοαμερικάνικο πολυεκατομμυριούχο Γιάννη Ρήγα, έκλεισε τα 50 χρόνια από την πρώτη της έκδοση. Πολλοί άνθρωποι στην πόλη το θυμήθηκαν, καθώς η έκδοση της «Θεσσαλονίκης» συνέπεσε με τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, αποτέλεσε δηλαδή, η έκδοση, μία… ιστορική σύμπτωση για τη Θεσσαλονίκη. Πολλοί, ακόμα, το θυμήθηκαν καθώς η «Θεσσαλονίκη», κάπως βέβαια στο κουτουρού, αποτέλεσε για δεκαετίες την προοδευτική εφημερίδα της πόλης, πασοκάρα βέβαια από την μεταπολίτευση και μετά αλλά ποτέ στη σύγκρουση με την Αριστερά και το κίνημα των Αντιστάσεων. Αυτό που θυμήθηκαν πολλοί από τους παλιούς αναγνώστες της εφημερίδας, η ίδια η εφημερίδα, που βέβαια έχει καταντήσει ένα άρπα κόλα φύλλο της Δευτέρας, δεν το θυμήθηκε! Λογικό, αφού ακόμα στη «Θεσσαλονίκη» μετρούν τους «χιλιάδες γνωστούς ιδιοκτήτες αυθαιρέτων» που σύμφωνα με τον κεντρικό αρθρογράφο της συμμετείχαν στην πορεία των 20.000 ανθρώπων στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην καταστροφή της Β.Α. Χαλκιδικής. Πέρα από αυτούς που θυμούνται και αυτούς που ξεχνούν, υπάρχουν και αυτοί που φαντάζονται, όπως ο Γιώργος Αλεξάτος που στο «Πλατεία Μπελογιάννη» φαντάστηκε μία σοσιαλιστική, με δημοκρατία και ελευθερίες, Ελλάδα, με πρωτεύουσα της τη Θεσσαλονίκη, και την εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» συνεταιριστική και στα χέρια των ανεξάρτητων συντακτών της πόλης. Κάνουμε όνειρα λοιπόν, ένα μεγάλο, γιατί όχι μία καθημερινή εφημερίδα, εναλλακτικό μέσο ενημέρωσης στη Θεσσαλονίκη, αυτά που λείπουν να βρεθούν, μία σπουδαία μέρα στο πάρκο, η αδιαφορία της να πάψει να σε σβήνει, όλα τα παιδιά ενωμένα, ένα ατελείωτο μαθητικό καλοκαίρι, μία καλή διακυβέρνηση όπου ο λαός θα κυβερνάει και η κυβέρνηση θα τον υπακούει, κι άλλες μπύρες, κι όταν πέφτεις τίποτα να μην μπορεί να σε κρατήσει κάτω.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Αποφασίστηκε η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ

Ο Τσίπρας στην ΕΡΤ3