«Μεθοδεύσεις» στην αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ καταγγέλλει η ΓΕΝΟΠ

Οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ που θα οφείλονται σε μεθοδεύσεις, που αποσκοπούν στην αύξηση Οριακής Τιμής του Συστήματος (ΟΤΣ), αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Σημειώνεται ότι η ΟΤΣ είναι η τιμή με την οποία μπαίνει στην αγορά η ακριβότερη μονάδα παραγωγής ρεύματος που απαιτείται προκειμένου να καλυφθεί το ζητούμενο φορτίο από τους καταναλωτές.

Όπως σημειώνει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στην παρέμβασή της, «είναι ψέμα το επιχείρημα πως δεν έχει ανοίξει η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, τη στιγμή που ιδιώτες κατέχουν ήδη 3 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, ενώ άλλες δύο είναι σε δοκιμαστική λειτουργία και σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα προστίθενται ακόμα δύο, ενώ ιδιώτες κατέχουν πάνω από το 95% της εγκατεστημένης ισχύος από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Ταυτόχρονα στη λιανική ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν αποσπάσει πάνω από 50.000 πελάτες στη χαμηλή και σχεδόν τους μισούς καταναλωτές στη μέση τάση».
«Εξαιτίας του εξορθολογισμού που είναι αποτέλεσμα της απελευθέρωσης της αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και παρά το γεγονός ότι μέσω του Κοινωνικού Τιμολογίου θα προστατευτεί ένα μέρος των καταναλωτών, κάποιες άλλες εκατοντάδες χιλιάδες φτωχοί καταναλωτές που οριακά είναι πάνω από το ατομικό αφορολόγητο, θα κληθούν να πληρώσουν αυξήσεις μέχρι και 48% ενώ την ίδια ώρα θα μειωθεί η τιμή του ρεύματος σε όσους διατηρούν θερμαινόμενες πισίνες. Προφανώς είναι αυτοί που χρειάζονται ενίσχυση αυτή τη δύσκολη περίοδο», καταλήγει η ΓΕΝΟΠ.
tvxs.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Σε απεργία προχωρούν Πακιστανοί εργάτες στη Σκάλα μετά από αστυνομικό πογκρόμ

Στη Βουλή οι εκπρόσωποι των φορτηγατζήδων