Μετατάξεις 50.000 δημοσίων υπαλλήλων λόγω συγχωνεύσεων, καταργήσεων και Καλλικράτη

Περισσότεροι από 50.000 θα είναι οι Δημόσιοι υπάλληλοι, που θα μεταταχθούν μέχρι τα μέσα του 2011, λόγω των συγχωνεύσεων και καταργήσεων των διαφόρων υπηρεσιών.

Περίπου 17.000 υπάλληλοι αναμένεται να μετακινηθούν στις νεοσύστατες περιφέρειες και τους «καλλικράτιους» Δήμους, σύμφωνα με την εφημερίδα «Βήμα», ενώ περισσότεροι από 20.000 υπάλληλοι των δημοτικών επιχειρήσεων και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), που θα καταργηθούν με τον «Καλλικράτη», θα υποχρεωθούν να εργαστούν σε διαφορετικές υπηρεσίες.
Επιπλέον περίπου 5.000 υπολογίζονται οι υπάλληλοι που θα κληθούν να στελεχώσουν τις επτά υπό σύσταση κρατικές διοικήσεις, ενώ περισσότεροι από 700 υπάλληλοι αναμένουν στο ακουστικό τους μετά την ψήφιση του «νόμου Πάγκαλου» για τη συγχώνευση ή την κατάργηση φορέων του Δημοσίου και περίπου 2.500 υπάλληλοι των ΔΕΚΟ (1.000 του ΟΣΕ και 1.480 της Ολυμπιακής) μετατάσσονται από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Εν τω μεταξύ σε αναμονή της ερμηνευτικής εγκυκλίου του Ν. 3865/2010 βρίσκονται χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που ενώ είχαν κατοχυρωμένο το δικαίωμα συνταξιοδότησης βάσει της 25ετίας, μετά τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό τον Ιούλιο, επιβαρύνονται με πρόσθετα έτη ασφάλισης. Σύμφωνα με «Τα Νέα», το άρθρο 6 του Ν. 3865/2010 για τη Μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος του Δημοσίου και συναφείς διατάξεις δίνει τη δυνατότητα σε δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους ασφαλισμένους από 1.1.1983 έως 31.12.1992 να μην επιβαρυνθούν με πρόσθετα (έως 15) έτη ασφάλισης ή με μειωμένες συντάξιμες αποδοχές (λόγω πρόωρης συνταξιοδότησης).
Επίσης, βάσει των διατάξεων του Ν. Ν. 3865/2010 άνδρες και γυναίκες που μέχρι τις 31.12.2010 έχουν συμπληρώσει 25 έτη ασφάλισης έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, αναφέρει η εφημερίδα. Το ζήτημα ωστόσο της 25ετίας αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά με την ερμηνευτική εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που εκτιμάται ότι υα εκδοθεί προσεχώς.
Διατήρηση των θέσεων εργασίας στην «Αγρογή ΑΕ»
Η ΑΔΕΔΥ ζητά τη διατήρηση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στην «Αγρογή ΑΕ», με αφορμή το σχέδιο νόμου για την «Κατάργηση, Συγχώνευση Υπηρεσιών, Οργανισμών και Φορέων του Δημόσιου Τομέα», που προωθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο του μηνημονίου και της συρρίκνωσης των Δημόσιων Υπηρεσιών.

Αναδημοσίευση από tvxs.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

ΓΕΝΟΠ: Υπέρ ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Νέα διαρροή τοξικής λάσπης φοβούνται στην Ουγγαρία