Μειώνεται η εναλλακτική θητεία

Μειώνεται με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας η διάρκεια της εναλλακτικής θητείας που καλούνται να υπηρετήσουν οι αντιρρησίες συνείδησης.

Συγκεκριμένα, η διάρκεια της εναλλακτικής θητείας καθορίζεται σε 15 μήνες, από 17 που ισχύει σήμερα για τον Στρατό Ξηράς και 23 για την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό. Δώδεκα αντί 15 μήνες θα υπηρετούν όσοι δικαιούνται μειωμένη στρατιωτική θητεία και εννέα αντί 11 όσοι δικιαούνται εξάμηνη θητεία. Η διάρκεια της εναλλακτικής θητείας παραμένει στους πέντε μήνες για όσους καλούνται να υπηρετήσουν τρίμηνη στρατιωτική θητεία.

Οι αντιρρησίες συνείδησης που έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους θα πρέπει να υπηρετήσουν τρεις μήνες, πριν εξαγοράσουν το υπόλοιπο της εναλλακτικής θητείας. Το τίμημα για την εξαγορά του υπολοίπου ανέρχεται σε 810 ευρώ για κάθε μήνα.

Επίσης, καθορίζεται σε 6.000 ευρώ το πρόστιμο που επιβάλλεται στους ανυπότακτους (1.000 ευρώ για τους έφεδρους). Για τους λιποτάκτες, καθορίζεται σε 1.00 ευρώ για κάθε μήνα λιποταξίας, με “ταβάνι” τις 6.000 ευρώ.

Τέλος, τροποποιείται η «Φ. 420/79/81978/Σ. 300/21-12-2005-Απόφ.ΥΕΘΑ», και επανακαθορίζονται οι διαδικασίες που προβλέπονταν για την υπαγωγή των αντιρρησιών συνείδησης στην εναλλακτική υπηρεσία, ώστε να εναρμονιστούν με τις τροποποιήσεις του άρθρου 78 του Ν. 3883/2010.

πηγή: enet.gr 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Το μαρτύριο της αναμονής

Ανεπιθύμητος ο Αβιγκντόρ Λίμπερμαν στην Ελλάδα