Μεϊμαράκης: Την Τρίτη η απόφαση για τις κάλπες

Το πόσες κάλπες θα τοποθετηθούν στη Βουλή σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ» θα το αποφασίσει η διάσκεψη των προέδρων την Τρίτη, ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, προσθέτοντας ότι από τις συνεννοήσεις που έχει κάνει με τα κόμματα πιστεύει ότι στο τέλος θα ομοφωνήσουν.

Ο κ. Μεϊμαράκης, από την Επίδαυρο που βρέθηκε για τον εορτασμό της 191ης επετείου της Α΄ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων, απαντώντας σε ερώτηση για το αν δημιουργείται πρόβλημα με πολλές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που επικυρώνει η Βουλή, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έχει τη νομοθετική πρωτοβουλία. Ο κανονισμός τηρείται απολύτως, με ευλάβεια και νομίζω ότι οι κοινοβουλευτικοί κανόνες δεν παραβιάζονται. Από εκεί και πέρα αν κάποιες πολιτικές παρατάξεις ή κάποιοι συνάδελφοι πιστεύουν ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να δώσει περισσότερο χρόνο στη συζήτηση αυτών των νομοσχεδίων είναι θέμα προσωπικό και όχι παραβίασης του κανονισμού».

Σε άλλη ερώτηση, για το αν πρέπει, στο πλαίσιο ανάκτησης της αξιοπιστίας των πολιτικών και του πολιτικού συστήματος, να τοποθετηθούν τόσες κάλπες όσες και οι προτεινόμενοι από τα κόμματα, υπογράμμισε ότι «η συζήτηση προκύπτει γιατί ο κανονισμός δεν είναι απολύτως σαφής. Εάν ήταν σαφής δεν θα είχαμε ζήτημα, γι’ αυτό ακριβώς συγκάλεσα τη διάσκεψη των προέδρων, που είναι το ανώτατο όργανο, θα ζητήσω και τη γνώμη της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής και πιστεύω ότι μέσα από τις συζητήσεις που έχω κάνει θα πετύχουμε ομόφωνη απόφαση, τέτοια που δεν θα αμφισβητείται τίποτα, ούτε το αποτέλεσμα, ούτε η διαδικασία».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Διαδήλωση στην Αθήνα ενάντια στην καταστροφή της Χαλκιδικής

Σήμερα ψηφίζεται ως “κατεπείγον” το ν/σ με τα 7 προαπαιτούμενα