Μεγαλύτερη η ανεργία των γυναικών παγκοσμίως

Oι γυναίκες πλήττονται από την ανεργία περισσότερο από τους άντρες σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως προκύπτει από την έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση για την οποία συνεργάστηκαν η οργάνωση «Ηνωμένα Έθνη Γυναίκες» και η μονάδα των Ηνωμένων Εθνών για την ισότητα των φύλων και τη χειραφέτηση των γυναικών, στο χρονικό διάστημα 2002-2007, το ποσοστό ανεργίας των γυναικών έφτανε στο 5,8%, ενώ το αντίστοιχο των αντρών στο 5,3%, παγκοσμίως.

Τα επόμενα χρόνια, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, χάθηκαν 13 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις οποίες απασχολούνταν γυναίκες, χωρίς να διαφαίνεται προοπτική βελτίωσης της κατάστασης μελλοντικά.

Επιπλέον, η έκθεση παρουσίασε και εξειδικευμένα συμπεράσματα, ανάλογα με το επίπεδο ανάπτυξης των χωρών, και τις διαφορετικές επαγγελματικές διακρίσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η διαπίστωση ότι στις αναπτυσσόμενες χώρες η ανεργία των γυναικών στον τομέα του εμπορίου καταγράφεται ιδιαιτέρως υψηλή, καθώς και ότι στις ανεπτυγμένες χώρες ο αριθμός των γυναικών που απασχολούνται στη βιομηχανία μειώθηκε στο μισό.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ο’ Κόνορ: Περιθώρια πρόσθετης συμμετοχής στην επαναγορά ομολόγων

Την Παρασκευή στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο