Μεγάλες φοιτητικές διαδηλώσεις στην Ιταλία

Ενάντια στην πανεπιστημιακή μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι διαδήλωσαν σήμερα χιλιάδες φοιτητές σε μεγάλες πόλεις της Ιταλίας.

Στη Ρώμη υπολογίζεται ότι οι διαδηλωτές έφτασαν τις 100.000 ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν, εκτός από φοιτητές, άνεργοι αλλά και πληγέντες από τον σεισμό στη Λ’ Άκουιλα το 2009. Στο Παλέρμο 500 περίπου φοιτητές και μαθητές Λυκείου κατέλαβαν για μικρό χρονικό διάστημα το αεροδρόμιο και τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, ενώ στο Μιλάνο πραγματοποίησαν συγκέντρωση μπροστά στο Χρηματιστήριο.

Την ίδια στιγμή που οι διαδηλώσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη, στη Ρώμη κρινόταν η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι. Οι δυνάμεις ασφαλείας εμπόδισαν τους διαδηλωτές να αποκτήσουν πρόσβαση στο κοινοβούλιο και τη Γερουσία όπου διεξαγόταν η ψηφοφορία.

Η μεταρρύθμιση προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη συγχώνευση μικρότερων πανεπιστημίων, τη μείωση της θητείας των πρυτάνεων και την εισαγωγή εξωτερικών “ειδικών” στα διοικητικά συμβούλια των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Προσπάθεια ποινικοποίησης της απεργίας από τον ANT1

Πορεία Θεσσαλονικη