Με τη δύναμη της θέλησης συνεχίζουν τον αγώνα τους οι 50 απεργοί πείνας στη Θεσσαλονίκη

Με το ηθικό τους ακμαίο, παρά την αναμενόμενη απώλεια βάρους,  οι 50 μετανάστες συνεχίζουν την απεργία πείνας στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου δηλώνοντας αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τη νίκη. Το αίτημα τους για νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και απόκτηση ίσων δικαιωμάτων και υποχρεώσεων με τους Έλληνες εργαζόμενους πρέπει να θεωρείται αυτονόητο για μία χώρα που έχει δημοκρατία, σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και πιστεύει στην ισότητα όλων των ανθρώπων.

Την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία που θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. από το Εργατικό Κέντρο ενώ την Πέμπτη 3 Φλεβάρη, μέρα που οι μετανάστες θα διανύουν την 10η μέρα απεργίας πείνας έχει προγραμματιστεί διαδήλωση αλληλεγγύης και αντίστασης στις 6μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου. Οι 50 μετανάστες απεργοί πείνας και η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης καλούν όλους τους εργαζόμενους-ες, τους φοιτητές, τα σωματεία, τους φορείς, τις κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες και κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο άτομο να συμμετέχουν μαζικά στην διαδήλωση δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους. Παράλληλα πορεία αλληλεγγύης έχει προγραμματιστεί την ίδια ώρα και στην Αθήνα. Το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. στην πλατεία, μπροστά από το εργατικό Κέντρο θα πραγματοποιηθεί συναυλία αλληλεγγύης με το Θανάση Γκαϊφύλια και πολλά συγκροτήματα της πόλης.

Μέχρι σήμερα την αμέριστη αλληλεγγύη τους στον αγώνα των μεταναστών έχουν εκφράσει με ψηφίσματα και ανακοινώσεις πολλές συλλογικότητες, οργανώσεις, σωματεία και φορείς. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον Σύλλογο Μεταπτυχιακών και Υπ.Διδακτόρων του ΠΜΣ «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία» της ΝΟΠΕ, την ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας), το Σωματείο υπαλλήλων Βιβλίου –Χάρτου ν. Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου «ΛΑΘΡΑ», το στέκι Ρεσάλτο, το ΔΙΚΤΥΟ Πανεπιστημιακών, τον Σύλλογο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ., την Συσπείρωση Πανεπιστημιακών και τον Σύλλογο Αλβανών Μεταναστών Μητέρα Τερέζα. Τις τελευταίες δύο μέρες ψηφίσματα αλληλεγγύης έχουν καταθέσει επίσης, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, η ΕΔΟΘ, το Σωματείο Αποκλειστικών Νοσηλευτριών Μακεδονίας, ο Αυτόνομος Πυρήνας Εστιών ΑΠΘ και το Σωματείο Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών.

Παράλληλα το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης διευρύνεται. Μηνύματα Αλληλεγγύης καταφθάνουν από την Τσιάπας, καθώς και από μετανάστες και αλληλέγγυους από την Ισπανία, το Τορόντο, την Τουρκία και πολλές άλλες χώρες. Συγκεκριμένα το Δίκτυο Αλληλεγγύης Μεταναστών στην Τουρκία, δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση στους απεργούς πείνας και στον αγώνα τους για νομιμοποίηση και κοινωνική εξίσωση, καλώντας μάλιστα σε συμμετοχή στη διεθνή αλυσίδα δράσεων αλληλεγγύης, η οποία οργανώνεται από ευρωπαϊκές αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές δικτυώσεις για τις 7-13 Φλεβάρη. Επιπλέον τη στήριξη στον αγώνα των μεταναστών απεργών πείνας έχει εκφράσει και ο φιλόσοφος Alain Badiou τονίζοντας τα εξής: «Τάσσομαι προσωπικά, υπέρ του αιτήματος όλων των ανθρώπων της προόδου: σε όλες τις χώρες, στην Ελλάδα, ή οπουδήποτε αλλού, το ιδεώδες της Δικαιοσύνης επιβάλλει την νομιμοποίηση των εργαζομένων προερχόμενων από άλλες χώρες, την παύση κάθε εγκληματικού νόμου εναντίον τους, και την κατάργηση κάθε αστυνομικής και γραφειοκρατικής δίωξής τους».

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Να αποπεμφθούν από τις θέσεις τους για ρατσιστικές δηλώσεις η Α. Νταλάρα και η Φ.Πιπιλή ζητάει το ΕΠΣΕ

Ούτε ο Μουμπάρακ παραιτείται , ούτε ο λαός