Με αντίποινα απειλεί το Ιράν λόγω της άρνησης ανεφοδιασμού των αεροσκαφών του στην Ευρώπη

Το Ιράν επιβεβαίωσε σήμερα ότι ορισμένες εταιρίες αρνούνται να ανεφοδιάσουν σε καύσιμα τα αεροσκάφη της σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια και τόνισε ότι θα προβεί σε αντίποινα, εάν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή.

Το Ιράν έχει υποβαθμίσει τις επιπτώσεις των διεθνών κυρώσεων σε βάρος του, οι οποίες ενισχύθηκαν τον Ιούνιο και νωρίτερα είχε αναφέρει ότι οι πληροφορίες πως ιρανικά αεροσκάφη αντιμετωπίζουν προβλήματα ανεφοδιασμού στο εξωτερικό αποτελούν μέρος ενός “ψυχολογικού πολέμου”.
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ, όταν ρωτήθηκε για το θέμα στην εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου, τόνισε:”Δυστυχώς, ορισμένες δυτικές εταιρίες έχουν υιοθετήσει ακατάλληλες πολιτικές.
“Η συμβουλή μας προς τις κυβερνήσεις τους είναι να μην ενεργούν κατά παράβαση των κανονισμών, ακόμα και αυτής της παράνομης απόφασης”, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου αναφερόμενος στις νέες κυρώσεις του ΟΗΕ σε βάρος της Τεχεράνης για το πυρηνικό της πρόγραμμα.
Η Royal Dutch Shell είναι η πρώτη εταιρία που αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό της για τον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών της Iran Air, δήλωσε τον Ιούλιο πηγή της εταιρίας. Από τότε και άλλες εταιρίες διέκοψαν τον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών της Iran Air.
“Η συνέχιση της τακτικής αυτής από τις εταιρίες αυτές θα θέσει σε κίνδυνο τα συμφέροντά τους. Δεν πρόκειται να το ανεχτούμε αυτό και ο τρόπος με τον οποίο θα τις αντιμετωπίσουμε είναι στην ημερήσια διάταξη”, υπογράμμισε ο ιρανός εκπρόσωπος χωρίς να διευκρινίσει ποια θα είναι τα αντίποινα.
αναδημοσέυση απο tvxs.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εφημερίδες!!!!

Εκδήλωση Παιδαγωγικής Σχολής στο ΑΠΘ για τον Καρκίνο του Μαστού