Μαζική η χθεσινή πορεία αλληλεγγύης, Πληθαίνουν τα ψηφίσματα συμπαράστασης

Μεγαλώνει όλο και πιο πολύ η αλληλεγγύη στον αγώνα των μεταναστών απεργών πείνας. Στην χθεσινή διαδήλωση αλληλεγγύης συμμετείχε πλήθος εργαζομένων, μεταναστών,προσφύγων, ανέργων και φοιτητών. Κατά τη διάρκεια της πορείας στην πορεία υπολογίζεται ότι συμμετείχαν πάνω από 1000 άτομα. Φωνάχτηκαν συνθήματα αλληλεγγύης και παράλληλα μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό για των αγώνα και πετάχτηκαν τρικάκια με συνθήματα μεταφρασμένα σε πολλές γλώσσες.Στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν το μπλοκ της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης με ένα μεγάλο πανό που έγραφε: «Ή με τους αγώνες των μεταναστών ή με τη χούντα των αφεντικών- Νίκη στους 300 απεργούς πείνας», ενώ ακολουθούσε το μπλοκ της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης, της ένωσης Μπαγκλαντεσιανών μεταναστών ,της Πρωτοβουλίας ανέργων, των Πρωτοβάθμιων σωματείων και της «Κίνησης ενωμένης ενάντια στο ρατσισμό και στη φασιστική απειλή». Κατά το τέλος της πορείας οι μετανάστες -απεργοί πείνας υποδέχτηκαν από το μπαλκόνι του Εργατικού Κέντρου τους αλληλέγγυους διαδηλωτές, με συνθήματα στα αραβικά. (φωτογραφίες από την πορεία)
Μαζική πορεία αλληλεγγύης έγινε, επίσης, χθες στην Ξάνθη, με καλέσματα από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Μετανάστες, την Πρωτοβουλία Αντίστασης,και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. .

Επίσης, η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε χθες το πρωί τους μετανάστες- απεργούς πείνας εκφράζοντας αλληλεγγύη και στηρίζοντας το αίτημα των απεργών για «ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους Έλληνες εργαζομένους και εργαζόμενες» σύμφωνα και με το σχετικό δελτίο τύπου του ΑΠΘ που εστάλη.

Ακόμη, «την αμέριστη συμπαράστασή τους στον δίκαιο και ηρωικό αγώνα των 300 μεταναστών», εκφράζουν με ψηφίσματά τους η Γ’ και Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ενώ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ,«Προμηθέας» στέκεται στο πλευρό τους με ψήφισμα. Τέλος ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημ. Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης, δηλώνει την αλληλεγγύη του και συμπαραστέκεται στον αγώνα των μεταναστών καλώντας όλους τους εργαζόμενους να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες. Συγκεκριμένα τονίζουν ότι πρέπει “να απαιτήσουμε όλοι μαζί τη νομιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να απαιτήσουμε ίσα δικαιώματα για όλους τους εργάτες. Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι, είναι ταξικά αδέλφια, είναι οι παραγωγοί του πλούτου αυτής της χώρας και έχουν κάθε συμφέρον να αντισταθούν μαζί στην επίθεση του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των δεξιών στηριγμάτων της”.

ΕΚΠΥ ΑΠΘ_ Αλληλεγγύη στην απεργία πείνας των 300 μεταναστών 3-2-11

Η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011 τους μετανάστες απεργούς πείνας στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με σκοπό να εκφράσει τη συμβολική αλλά και την ουσιαστική συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα τους.

Στη συζήτηση που έγινε με αντιπροσωπεία των απεργών πείνας ο εκπρόσωπος της Επιτροπής του ΑΠΘ τόνισε ότι ο αγώνας τους για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη αφορά όχι μόνον τους μετανάστες αλλά όλους τους εργαζόμενους, οι οποίοι αποτελούν και τα κύρια θύματα της πορείας προς τη βαρβαρότητα στην οποία οδηγεί η αδηφαγία και κερδοσκοπία.

Εκφράστηκε ξεκάθαρα η στήριξη στο αίτημα των απεργών για νομιμοποίηση και ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους Έλληνες εργαζομένους και εργαζόμενες.

Υπενθυμίζοντας ότι ο ρατσισμός δεν θίγει μόνο όσους τον υφίστανται, αλλά προσβάλλει εξίσου και εκείνους που τον ανέχονται, οι εκπρόσωποι της Επιτροπής τόνισαν ότι μπροστά στην ανερχόμενη μισαλοδοξία και τον κλιμακούμενο αυταρχισμό των κατασταλτικών μηχανισμών είναι υποχρέωση των λειτουργών της παιδείας να φωτίσουν τις ανθρώπινες αξίες και να αναδείξουν έμπρακτα τη σημασία της κοινωνικής αλληλεγγύης, ιδιαίτερα στις περιόδους κρίσης και απαξίωσης που ζούμε.

Πριν αποχωρήσουν οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης βεβαίωσαν τους απεργούς ότι είναι στη διάθεσή τους για τη στήριξη των αναγκών τους με προσωπική εργασία και προσφορά.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΠΥ
Αλέξης Μπένος, καθηγητής Ιατρικής

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ & ΔΗΜ.ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημ. Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης, δηλώνει την αλληλεγγύη του και συμπαραστέκεται στον αγώνα των μεταναστών.

Οι 300 μετανάστες που ξεκίνησαν απεργία πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μετά από χρόνια δουλειάς στη χώρα, διεκδικούν αυτά που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα και τους στερεί ο καπιταλισμός :Το δικαίωμα να ζουν και να κυκλοφορούν ελεύθερα. Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή δουλειά, στην εκπαίδευση, στην υγεία, στην ασφάλιση, στη ζωή. Και επειδή το πανεπιστημιακό άσυλο ανήκει σε όλο το λαό, τμήμα του οποίου είναι και οι μετανάστες, έχουν κάθε δικαίωμα να το χρησιμοποιούν ιδιαίτερα σήμερα που η κυβέρνηση -δια στόματος Παπουτσή- εξαγγέλλει μαζικές απελάσεις μεταναστών.

Mε όλο και πιο επιταχυνόμενους ρυθμούς προσπαθούν να πετύχουν την πλήρη κατάργηση του πανεπιστημιακού Ασύλου. Το Άσυλο από τη σκοπιά του κινήματος ποτέ δεν ήταν μόνο ακαδημαϊκό, ήταν όπλο του φοιτητικού κινήματος και όλου του λαού για να παλεύει και να προστατεύεται ενάντια στα σύστημα και τους μηχανισμούς του. Το Άσυλο ήταν όπλο και εργαλείο πάλης των επικίνδυνων για το σύστημα ιδεών από τους μηχανισμούς καταστολής και το κράτος. H πραγματική αιτία για τις κινήσεις άρσης του ασύλου, δεν είναι οι απεργοί πείνας –μετανάστες που διεκδικούν το δίκιο τους- άνθρωποι που εξαθλιώθηκαν από τις πολιτικές που προκαλούν πολέμους και σπέρνουν την φτώχεια σε εκτεταμένα μέρη του πλανήτη, πολιτικές που φέρνουν και στον τόπο μας η τρόικα και το ΔΝΤ.

Από αυτή τη σκοπιά, το ίδιο δικαίωμα που έχει ένας φοιτητής να χρησιμοποιεί το Άσυλο για να διεκδικεί και να παλεύει το έχει και ο εργάτης, το έχει και ο μετανάστης.

Ο αντίπαλος είναι κοινός. Είναι ο ίδιος που θέλει να αφαιρέσει κάθε δικαίωμα, κάθε κατάκτηση και από τους Έλληνες εργαζόμενους. Είναι οι Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές που καταστρέφουν χώρες για τα δικά τους συμφέροντα και οδηγούν τους λαούς στο θάνατο και την προσφυγιά. Είναι το ντόπιο κεφάλαιο που συνδράμει τους έξωθεν εντολείς του στην καταστροφή, είτε με τις διάφορες διευκολύνσεις (βάσεις, λιμάνια κ.λπ.) είτε με την άμεση συμμετοχή ελληνικού στρατού. Που εκμεταλλεύεται τους μετανάστες στο έπακρο προκειμένου να μεγαλώσουν τα κέρδη του. Που αποφάσισε να τους πετάξει έξω από τη χώρα ή να τους εμποδίσει να μπουν με κάθε τίμημα, αφού τους ξεζούμισε καλά και αφού δεν τους χρειάζεται στο βαθμό που τους χρειαζόταν ως τώρα.

Καλούμε τους εργαζόμενους να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες. Να απαιτήσουμε όλοι μαζί τη νομιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να απαιτήσουμε ίσα δικαιώματα για όλους τους εργάτες. Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι, είναι ταξικά αδέλφια, είναι οι παραγωγοί του πλούτου αυτής της χώρας και έχουν κάθε συμφέρον να αντισταθούν μαζί στην επίθεση του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των δεξιών στηριγμάτων της. .

· ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ! .

· ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ!

· ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ!

· ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ! ΖΗΤΩ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ! .

· ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ! ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ !

Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Στο εργατικό κέντρο τελείωσε η πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες απεργούς πείνας

Βομβιστική επίθεση δέχθηκε τα ξημερώματα το στέκι νεολαίας Σφεντόνα