in

Μαθητικά δρομολόγια: Κάτι πολύ παράξενο συμβαίνει στην Πέλλα…

Μαθητικά δρομολόγια: Κάτι πολύ παράξενο συμβαίνει στην Πέλλα…

Είναι γνωστό πλέον στους κατοίκους της Πέλλας ότι κάτι πηγαίνει πολύ λάθος  στην  υπόθεση μαθητικά δρομολόγια στην περιοχή. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ο διαγωνισμός κινδυνεύει να κηρυχτεί άγονος ενώ το φως της δημοσιότητας έχει δει και καταγγελία ενδιαφερόμενου ο οποίος τονίζει μεταξύ άλλων πως απώτερος στόχος της μεθόδευσης αυτής είναι η απευθείας στην ουσία ανάθεση και η επικράτηση λογικών «φαρ-ουέστ».

Στην οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας που διεξήχθη σήμερα, η κοινοπραξία ταξί περιοχής Γιαννιτσών «Η αγία σοφία»  κατέθεσε υπόμνημα με το οποίο καταγγέλλεται ότι οργιάζουν οι φήμες εδώ και καιρό ότι ο διαγωνισμός για τα μαθητικά δρομολόγια στην Πέλλα θα κηρυχθεί άγονος για να υπάρξει η γνωστή σε όλους απευθείας διαπραγμάτευση και ανάθεση.

Όπως σημειώνεται στο υπόμνημα η αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού εισηγήθηκε την απόρριψη και των 14 προσφορών, διότι οι 11 εξ αυτών δεν είχαν καταθέσει  εγγυητική επιστολή (;) και οι υπόλοιπες τρεις απορρίφθηκαν  για τυπικούς λόγους που είτε είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι οι υπεύθυνες δηλώσεις τους είχαν ημερομηνία υπογραφής την 6η Ιουλίου 2015 και όχι της 8η Ιουλίου 2015 (τελευταία μέρα υποβολής της προσφοράς) είτε επειδή δεν αναγράφονταν λεπτομέρειες που είχαν να κάνουν με το ποιο όχημα θα τελέσει ποιο ακριβώς δρομολόγια. Παρ`όλα αυτά όπως ξεκαθαρίζεται σε κανένα σημείο η άρθρο της Διακήρυξης δεν προβλεπόταν αυτή η υποχρέωση. Στην αντίστοιχη περίπτωση του διαγωνισμού της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης τα έγγραφα αυτά έγιναν αποδεκτά από την επιτροπή διαγωνισμού.

Η καταγγέλλουσα κοινοπραξία ισχυρίζεται ότι πρόκειται για «κατασκευάσματα της Επιτροπής του Διαγωνισμού» προκειμένου να απορριφθούν όλες οι προσφορές που κατατέθηκαν σε ανοιχτό Δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό. Στο υπόμνημα μάλιστα η κοινοπραξία καταλήγει λέγοντας τα εξής: «Για άλλη μια φορά λοιπόν ο Νομός Πέλλας θα είναι αυτός που θα προχωρήσει σε απ`ευθείας αναθέσεις προκειμένου να ικανοποιηθούν επιθυμίες διαφόρων σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων του Δημοσίου. Σε όλους τους Νομούς όλοι οι υποψήφιοι ανάδοχοι των αντίστοιχων διαγωνισμών έχουν προσκομίσει εγγυητικές επιστολές. Ο μόνος Νομός που πρωτοτυπεί και πάλι είναι ο Νομός Πέλλας καθώς πλην ημών οι υπόλοιποι 11 υποψήφιοι ανάδοχοι δεν προσκόμισαν εγγυητική επιστολή συμμετοχής γιατί προφανώς γνώριζαν καλώς την εξέλιξη του Διαγωνισμού….!!! Τι γίνεται επιτέλους υπάρχει κράτος δικαίου στο Νομό Πέλλας ή είναι μία νησίδα «φαρ-ουέστ» με δικούς του κανόνες»

Ποιον εξυπηρετεί λοιπόν μια τέτοια εξέλιξη;

Σύμφωνα με τον κανονισμό όταν ένας διαγωνισμός κηρύσσεται άγονος επαναλαμβάνεται. Μια τέτοια όμως διαδικασία οδηγεί σε μια καθυστέρηση 6-7 μηνών που οδηγεί με τη σειρά της στο προφανές ότι όταν ανοίξουν τα σχολεία δεν θα υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς των μαθητών. Έτσι όταν προκύπτει αυτή η «επιτακτική ανάγκη»  σύμφωνα με τη νομοθεσία προβλέπεται η  καταφυγή σε διαπραγμάτευση και σε περίπτωση που δεν προκύψει αποτέλεσμα το έργο γίνεται με απευθείας ανάθεση. Στην Πέλλα τα τελευταία χρόνια η ανάθεση αυτή δίνεται στα ΚΤΕΛ Πέλλας στα οποία συμπτωματικά μεγαλομέτοχος είναι συγγενικό πρόσωπο πρώτου βαθμού του Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεοδωρίδη ο οποίος απασχόλησε πριν μήνες ξανά την δημοσιότητα καθώς καταδικάστηκε για 18 μήνες φυλάκιση για παθητική δωροδοκία για την υπόθεση Καϊμακτσαλάν.

Να υπενθυμίσουμε ότι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και ο προηγούμενος διαγωνισμός απέβη άκαρπος και τις μεταφορές συμπτωματικά πάλι τις ανέλαβαν τα ΚΤΕΛ Πέλλας.

Η οικονομική επιτροπή αφού εξέτασε σήμερα τα αιτήματα των τριών εταιρειών που παρίσταντο στην διαδικασία για να διαμαρτυρηθούν για την εξέλιξη αυτή ανέβαλε την λήψη απόφαση για την επόμενη Τρίτη.

«Τέτοιου είδους πρακτικές και νοοτροπίες όσον αφορά τον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας δεν είναι άγνωστες στους κατοίκους της Πέλλας. Και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις έχουν διαρρεύσει και στον τύπο και στην αντίληψη των κατοίκων. Η δικαιοσύνη έχει επιληφθεί και άλλοτε έχει εκδώσει πρωτόδικες αποφάσεις καταδικαστικές για τον αντιπεριφερειάρχη για άλλου είδους θέματα και παράλληλα εκκρεμούν ημερομηνίες διεξαγωγής άλλων δικών για παράνομη συμπεριφορά εκ μέρους του κ. Θεοδωρίδη» τονίζει ο Π. Κελεσίδης μέλος της περιφερειακής παράταξης «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα» την Πέλλα.

Σταυρούλα Πουλημένη

 

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Συνεδριάζει σήμερα η Κ.Ο. της Ν.Δ.

Η «σχεδία» της τεχνικής εκπαίδευσης