Μανιτάκης: 12.500 μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων το πρώτο εξάμηνο του 2013

 

Εν όψει της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης των δομών (υπηρεσιών) όλων των Υπουργείων και της παρουσίασής τους στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, που προεδρεύεται από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος Ευάγγελο Βενιζέλο.
 
Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μανιτάκης παρουσίασε στον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τα δύο πρώτα οργανογράμματα που εγκρίθηκαν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, αυτά του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής 
 
Ειδικότερα, σε ότι αφορά το οργανόγραμμα του Υ.Δ.Μ.&Η.Δ. οι οργανικές μονάδες μειώνονται από 219 σε 75, μείωση που ανέρχεται σε ποσοστό 65,75%. 
 
Στην συνέχεια συζητήθηκαν οι Εκθέσεις Αξιολόγησης των υπολοίπων Υπουργείων, οι οποίες βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο καθώς αναμένεται η παρουσίασή τους προς έγκριση από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης το οποίο θα συνεδριάσει εντός των επομένων ημερών. Ακολούθως, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των ικανοτήτων και της επάρκειας του προσωπικού, η οποία θα ολοκληρωθεί εντός του 2013, υπό την ευθύνη και εγγύηση του ΑΣΕΠ.
 
Σχετικά με την κινητικότητα, ο κ. Μανιτάκης διευκρίνισε πως θα γίνουν 12.500 μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Κυκλοφορεί το “Εν Ονόματι της Ποιήσεως” του Ιορδάνη Κουμασίδη

Σήμερα η συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝ.ΕΛ