in

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο Νίκος Ρωμανός. Εισαγγελική απόφαση για αναγκαστική σίτιση καταγγέλλει ο δικηγόρος του

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο Νίκος Ρωμανός. Εισαγγελική απόφαση για αναγκαστική σίτιση καταγγέλλει ο δικηγόρος του

Στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» παραμένει ο Νίκος Ρωμανός που βρίσκεται στην 21η μέρα της απεργίας πείνας, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι παρόλο που πέρασε στις πανελλαδικές εξετάσεις, δεν του χορηγείται άδεια προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματά του.

Η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης, του υπουργείου δικαιοσύνης αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι τεράστια. Η κυβέρνηση Σαμαρά ετοιμάζεται να γράψει άλλη μια μαύρη σελίδα στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

Για ότι συμβεί από εδώ και πέρα στο Νίκο Ρωμανό, υπόλογοι είναι ο πρωθυπουργός, ο υπουργός δικαιοσύνης αλλά και ο πρόεδρος της δημοκρατίας.

Πορεία αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία τους από την Καμάρα  ζητώντας να ικανοποιηθεί το αίτημα του Ν. Ρωμανού.

Ο υπουργός Παιδείας, σύμφωνα με δική του ανάρτηση στο facebook, αναγνωρίζει το «δικαίωμα των έγκλειστων να σπουδάζουν» (δείτε εδώ).

“Δίνει μάχη για τα πιστεύω του, έχει το ψυχικό σθένος” δήλωσε  στον ρ/σ “Στο Κόκκινο” η προσωπική γιατρός του Λίνα Βεργοπούλου, μιλώντας για την κατάσταση της υγείας του μετά από 20 ημέρες απεργίας πείνας.

Χαρακτηρίζει “βασανιστήριο” την υποχρεωτική σίτιση”, ενώ την ίδια ώρα στην 14η ημέρα απεργίας πείνας και ο αλληλέγγυος στο Ρωμανό, Γιάννης Μιχαηλίδης.

Η Λ. Βεργοπούλου επεσήμανε για το ζήτημα της υποχρεωτικής σίτισης πως σύσσωμος ο επιστημονικός κόσμος έχει τοποθετηθεί πως πρόκειται για βασανιστήριο, εξηγώντας τη διαφορά λήψης ορού και υποχρεωτικής σίτισης.

Επίσης, τόνισε πως ο κρατούμενος Γιάννης Μιχαηλίδης μεταφέρθηκε ήδη στο Τζάνειο, μετά από 14 ημέρες σκληρής απεργίας πείνας, χωρίς προσωπικά αιτήματα, αλλά μόνο ως αλληλέγγυος στον Ν. Ρωμανό. 

Το βράδυ της Παρασκευής στις 11.30 αλληλέγγυοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, ενώ φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν τον κρατούμενο, απεργό πείνας να εμφανίζεται στο παράθυρο του δωματίου όπου νοσηλεύεται. 

Στο Γ. Γεννηματάς 3 βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ

Οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ Μάνια Παπαδημητρίου Βασιλική Κατριβάνου και Αφροδίτη Σταμπουλή επισκέφθηκαν το νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος ο επί 20 ημέρες απεργός πείνας Νίκος Ρωμανός. Οι 3 βουλευτίνες μίλησαν με τους γιατρούς οι οποίοι εξήγησαν ότι μετά την 20η ημέρα ο οργανισμός του απεργού πείνας μπαίνει σε ένα μεταίχμιο και είναι ευάλωτος σε σοβαρές επιπλοκές, ενώ η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή.

Τα μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα με το left.gr, είναι τόσο δρακόντεια που ακόμα και η ψυχίατρος του Ρωμανού δεν  μπορεί να τον επισκεφθεί αν δεν επιδείξει ταυτότητα (!). Φαίνεται ότι το υπουργείο Δικαοσύνης, με την πρωτοφανή αδιαλλαξία που επιδεικνύει, παίρνει ένα πολύ μεγάλο ρίσκο.  

Μηχανοκίνητη πορεία αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό προγραμματίζεται την Κυριακί με σημείο συνάντησης τα Προπύλαια, στις 4.00 το απόγευμα.

Κεντρική πορεία στην Αθήνα για τον Νίκο Ρωμανό από τη Συνέλευση Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου στις 18.00, στο Μοναστηράκι.

Ο δικηγόρος του Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, αναφέρει σε ανακοίνωσή που εξέδωσε την Παρασκευή (28/11):

«O Nίκος Ρωμανός κρατούμενος και απεργός πείνας από τις 10 Νοεμβρίου δίνει στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς την πιο οδυνηρή μάχη απέναντι στην αναλγησία της κρατικής εξουσίας που τόσο πολέμησε ενάντιά της.

Με τους παλμούς της καρδιάς του να φτάνουν τους 170, η ανακοπή δυστυχώς είναι αναμενόμενη όπως κάποιοι ψιθυρίζουν, ενώ θα έπρεπε να το φωνάζουν.

Το κείμενο αυτό δεν έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα, δεν θα ζητιανέψει εκφράσεις λύπης και συμπαράστασης. Δεν ταιριάζουν άλλωστε στον χαρακτήρα του Ρωμανού.

Είναι διαμαρτυρία και κάλεσμα. Ο Ρωμανός θα χάσει τη μάχη για τη ζωή όχι γιατί είναι αυτοκαταστροφικός, αλλά επειδή κάποιοι τον εξαναγκάζουν να διεκδικήσει μ΄αυτόν τον τρόπο δύο από τα πολυτιμότερα αγαθά του ανθρώπου: Την ελευθερία και τη Δικαιοσύνη.

Στην πολυήμερη και επικίνδυνη απεργία πείνας αντί για δικαίωση ήρθε η σκληρή εντολή από την εισαγγελέα των φυλακών για αναγκαστική σίτιση, παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας και στοιχειοθετεί το αδίκημα του βασανισμού κρατουμένου, αφού από την πρώτη στιγμή με θάρρος και παρρησία ο Νίκος Ρωμανός δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τη λήψη τροφής καθ’ οποιονδήποτε τρόπο και ότι θα συνεχίσει την απεργία πείνας έστω και αν βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή του.

Προς τιμήν τους οι θεράποντες γιατροί ασκούν τα καθήκοντά τους με ποιότητα και ευαισθησία κάτω από την εποπτεία και το αμέριστο ενδιαφέρον του Διοικητή του Νοσοκομείου για να τον σώσουν και να τον στηρίξουν στη σκληρή αυτή δοκιμασία του».

Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση υγείας του απεργού πείνας Ν. Ρωμανού

“Για 19 μέρες ο Νίκος Ρωμανός δίνει μια μάχη για τα αυτονόητα δικαιώματά του. Έχοντας προβεί από τις 10 Νοέμβρη σε απεργία πείνας, διεκδικεί τις εκπαιδευτικές του άδειες για να σπουδάσει. Σήμερα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Γεννηματάς και παρόλη την απόλυτα κρίσιμη κατάστασή του, ο εισαγγελέας των φυλακών διατάσσει την αναγκαστική του σίτιση.  Ο δικηγόρος του και οι γιατροί του νοσοκομείου επιβεβαιώνουν ότι βρίσκεται σε οριακή για την ίδια του τη ζωή κατάσταση.

Απέναντι στο ανάλγητο πρόσωπο του κράτους, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον αγώνα του απεργού πείνας Ν. Ρωμανού. Να ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημά του για τις εκπαιδευτικές άδειες όπως ορίζει ο νόμος.

Ο αγώνας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια θα νικήσει τη βαρβαρότητα!”

ΠΑΣΟΚ: «Να ασκήσει όλα τα δικαιώματα που προβλέπει ο νόμος»

Παρέμβαση του τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ είχαμε για τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό που διανύει την 19η ημέρα απεργία πείνας και έχοντας επιβαρυνθεί σοβαρά η υγεία του.

«Ο Νίκος Ρωμανός πρέπει να μπορεί να ασκήσει όλα τα δικαιώματα που προβλέπει ο νόμος.

Η δημοκρατία δεν εκδικείται ακόμη και αυτούς που δηλώνουν ορκισμένοι εχθροί της» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη.  

Παρέμβαση του υπ. Δικαιοσύνης για τον Ν. Ρωμανό ζητεί η ΔΗΜΑΡ 

«Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η υγεία του νεαρού κρατούμενου Νίκου Ρωμανού, μετά από πολυήμερη απεργία πείνας, επιβάλει την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης», αναφέρει το τμήμα Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΔΗΜΑΡ

Όπως σημειώνει, «η παροχή αδείας για λόγους σπουδών κατά τη διάρκεια της φυλάκισης που εκτίει προβλέπεται από τη νομοθεσία και ανταποκρίνεται στον νομικό μας πολιτισμό. Η Δικαιοσύνη δεν εκδικείται. Σωφρονίζει».

Διαβάστε επίσης:  Την παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τον απεργό πείνας Ν. Ρωμανό

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Για το κίνημα στις Σκουριές Χαλκιδικής. Του Σίμου Ανδρονίδη

Αίγυπτος: Ποινές φυλάκισης σε στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας