Λουκέτο σε ακόμα 5 κολέγια για παραπλανητικές διαφημίσεις και λειτουργία άνευ αδείας

Ακόμα πέντε κολέγια σκοπεύει να κλείσει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Παιδείας, για παραπλανητικές διαφημίσεις και λειτουργία χωρίς άδεια, ενώ εξετάζονται τώρα και τα ιδιωτικά ΙΕΚ.

Ήδη, ο Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) ζήτησε την απόσυρση των διαφημιστικών καταχωρίσεων του ιδιωτικού ΙΕΚ Δομή -που το εμφανίζουν ως «το καλύτερο ΙΕΚ της Ευρώπης»- και κάλεσε τον εκπρόσωπό του σε απολογία.

Οι παραβάσεις των κολεγίων είναι τριών ειδών και αφορούν: Τα κολέγια τα οποία αγνόησαν τον νόμο που ψηφίστηκε και δεν έλαβαν ποτέ άδεια λειτουργίας, εκείνα που υπέβαλαν τα χαρτιά τους για να λάβουν άδεια και την πήραν για συγκεκριμένες ειδικότητες αλλά διαφημίζονται και για άλλες για τις οποίες δεν έχουν αδειοδοτηθεί και, τέλος, τα κολέγια που εξακολουθούν να διαφημίζονται ως πανεπιστήμια.
Οπως υπογράμμισε χθες ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας Βασίλης Κουλαϊδής, «σε πάρα πολλές περιπτώσεις υπάρχουν παραπλανητικές διαφημίσεις για το τι προσφέρουν αυτά τα κέντρα. Ηδη, έχουμε κλείσει δύο από τα κατ’ ευφημισμόν λεγόμενα «πανεπιστήμια» και βρισκόμαστε στη διαδικασία να κλείσουμε άλλα πέντε. Ταυτόχρονα, είμαστε σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, για να προστατευθεί ο καταναλωτής από τις ψευδείς και παραπλανητικές διαφημίσεις. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις τέτοια κέντρα περιφρονούν τον νόμο και δεν έχουν μπει καν στον κόπο να υποβάλουν αίτηση για άδεια. Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι να διαφυλάξει την εφαρμογή του νόμου με κάθε τρόπο».
Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, Δ.Σπυράκος, όλοι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να ξέρουν ότι στην άδεια κάθε νέου Κέντρου Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης που ιδρύεται «θα αναγράφεται αναλυτικά και κάθε ειδικότητα για την οποία του έχει χορηγηθεί άδεια. Επομένως, ανατρέχοντας στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και του ΕΚΕΠΙΣ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν ακριβώς κάθε ΚΕΜΕ για ποιες ειδικότητες έχει άδεια λειτουργίας» κατέληξε.
Όποιος πολίτης θεωρεί ότι έχει πέσει θύμα εξαπάτησης μπορεί όμως να επικοινωνεί με τη Γραμματεία και στη γραμμή καταγγελιών 1520.
Πάντως, όπως αναφέρει το Βήμα, συνολικά, γύρω στους 5.000 σπουδαστές βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον αέρα, καθώς έχουν πληρώσει τα δίδακτρα και περίμεναν να ξεκινήσουν σύντομα τα μαθήματα.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Πάμε ΔΕΘ, σηκώστε τις μπάρες!

Στη Θεσσαλονίκη ο Παπανδρέου