Λοβέρδος και ΛΑΟΣ: κοστίζει η περίθαλψη μεταναστών

Συγκαταβατική η απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος στην ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Α. Γεωργιάδη σε σχέση με την πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας των μεταναστών χωρίς χαρτιά και, συνεπώς, χωρίς ασφάλιση.
Ο υπουργός συμφώνησε ότι είναι μεγάλο πρόβλημα, αφού κοστίζει στο ΕΣΥ πάνω από 150 εκ. Το ποσό αυτό μάλιστα, σύμφωνα με τον Υπουργό, αποτελεί μέρος του ελλείμματος των 400 εκ, το οποίο δεν ξέρει το υπουργείο από πού προέρχεται, για να καταλήξει: «Θα τα καταφέρουμε όμως. Κι αυτό θα σημάνει κάθε χρόνο όφελος 300-400 εκ. ευρώ για τον λαό και τους ασθενείς. Γιατί σπαταλούμε πολλά όχι για τον άρρωστο και τον άνθρωπο, αλλά για άλλους λόγους».
Ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε επίσης ότι μελετά εκ νέου την καθιέρωση του αντιτίμου των τριών ευρώ, το οποίο μέχρι στιγμής ισχύει για τα εξωτερικά ιατρεία, και στις νυχτερινές εφημερίες. «Εκεί δεν πληρώνει κανείς. Δεν λέω ότι αλλάζω γνώμη, αλλά το ξανασκέφτομαι», είπε.
Τον τελικό τόνο έδωσε ο βουλευτής της ακροδεξιάς, τονίζοντας:

«Μιλάμε [για ποσό] από 150 έως 400 εκ. ετησίως το οποίο σε αυτές τις εποχές κρίσης και ανέχειας πληρώνουμε για ανθρώπους που δεν έχουμε προσκαλέσει. Δεν μπορούμε να δίνουμε 1,5 δισεκ. ευρώ την δεκαετία για την περίθαλψη λαθρομεταναστών όταν το ποσό αυτό ισοδυναμεί με το κόψιμο μισθών, συντάξεων και δώρων Χριστουγέννων».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Μάχη για τη στέγαση στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

…και νομική δράση κατά της ατιμωρησίας του Ισραήλ