Κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ο Θ. Παραστατίδης

Κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ο Θ. Παραστατίδης

Κυβέρνηση με «κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ», πρότεινε ο ανεξάρτητος βουλευτής Θεόδωρος Παραστατίδης κατά την συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2015 στη Βουλή.

«Ο λαός δικαιούται να κάνει μια νέα αρχή και να είστε σίγουροι πως θα την κάνει, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις εκείνες, ώστε να προκύψει μια άλλη κυβέρνηση, μια κυβέρνηση των αριστερών προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε και εκτίμησε ότι «η επιστροφή στην κανονικότητα του κ. Σαμαρά αφήνει πίσω της ερείπια, στάχτες και συντρίμμια» και ότι «επιστρέφουμε σε μια ανώμαλη κανονικότητα».

Αναφερόμενος στην «κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ» ο Θ. Παραστατίδης είπε ότι «θα κληθεί να διαχειριστεί την ανασυγκρότηση της χώρας, θα θέσει ως προτεραιότητα τη δημιουργία ενός κράτους δικαίου, τη διαγραφή του μεγαλύτερου ή σημαντικού μέρους του χρέους, θα βάλει τέλος στη λιτότητα, θα κάνει παρεμβάσεις για την ανακούφιση των λαϊκών και φτωχών στρωμάτων».

Προειδοποίησε ότι «στην προσπάθεια αυτή θα ασκηθούν έντονες πιέσεις και θα υπάρξουν αναπόφευκτα και εκβιασμοί απέναντι σε αυτές τις επιλογές». Γι’ αυτό, συμπλήρωσε, «θα απαιτηθεί λαϊκή συσπείρωση και αποφασιστικότητα», αλλά και «κοινωνικός συναγερμός και διαμόρφωση μιας ευρύτατης κοινωνικής συμμαχίας».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Συνελήφθησαν οι 8 από τους 17 προσαχθέντες διαδηλωτές από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 600.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους λόγω τυφώνα