Κριτική εκ των έσω δέχεται ο Παπακωνσταντίνου

Βολές εκ των έσω, τόσο για τη διαδικασία κατάθεσης του περιβόητου νομοσχεδίου στη Βουλή όσο και για την ουσία της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης, δέχθηκε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Περισσότεροι από 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που πήραν τον λόγο πριν την έναρξη της συζήτησης στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή διατύπωσαν ενστάσεις.

Αιχμηρότερος απ’ όλους ο Ν. Σαλαγιάννης, καταλόγισε στον Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά και στη Λούκα Κατσέλη, που παρίστατο στη συνεδρίαση, ότι δεν είναι δυνατόν κάποιοι υπουργοί να λειτουργούν με φανατισμό νεοφώτιστου στον νεοφιλελευθερισμό. Η Β. Παπανδρέου φέρεται να αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα των μέτρων και προέβλεψε ότι σύντομα θα οδηγηθεί η κυβέρνηση σε αναδιάρθρωση του χρέους ενώ ο Π. Κουκουλόπουλος από την πλευρά του υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να λάβει τέτοια μέτρα.

Παρά την έντονη κριτική δεν φάνηκε ότι αυτή θα ακολουθηθεί από συντεταγμένη καταψήφιση του νομοσχεδίου και πιθανότατα ούτε καν από μεμονωμένες περιπτώσεις βουλευτών και κατά συνέπεια η κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος σύσσωμη θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο σήμερα.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Προσπάθεια ποινικοποίησης της απεργίας από τον ANT1

Πορεία Θεσσαλονικη