Κρίσιμη συνάντηση για τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης

Με τον υφυπουργό Οικονομικών, Δ. Κουσελά, θα συναντηθεί στις 5 το απόγευμα η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Όπως δήλωσε ο γεν. γραμματέας της Ομοσπονδίας Α. Τούντας, αίτημα του κλάδου είναι να καταργηθεί η προκαταβολή του αυξημένου ειδικού φόρου κατανάλωσης από τους βενζινοπώλες, οι οποίοι αγοράζουν το πετρέλαιο θέρμανσης επιβαρυμένο με τον υψηλό φόρο που ισχύει για το πετρέλαιο κίνησης και εισπράττουν τη διαφορά από το υπουργείο Οικονομικών μέσω του συστήματος «Ήφαιστος» .

«Δεν συμμετέχουμε στη διανομή του πετρελαίου, αν δεν αλλάξει το χρηματοοικονομικό», είπε ο κ. Τούντας. «Θέλουμε να αγοράζουμε και να πουλάμε το πετρέλαιο θέρμανσης με το χαμηλό φόρο, να συνεχίσουμε να υποβάλλουμε τα τιμολόγια στον «Ήφαιστο», ώστε το υπουργείο να κάνει ελέγχους» .

Η ΟΒΕ παραχωρεί αύριο συνέντευξη Τύπου για το θέμα του πετρελαίου. Η ΠΟΠΕΚ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων, η δεύτερη Ομοσπονδία του κλάδου) προειδοποίησε, επίσης, για προβλήματα στον εφοδιασμό της αγοράς με πετρέλαιο θέρμανσης και θα συνεδριάσει την ερχόμενη Κυριακή στη Λάρισα, προκειμένου να πάρει αποφάσεις για την περαιτέρω στάση.
αναδημοσιευση απο πρωτοθεμα.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εφημερίδεεες!!!

Έκρηξη σε εργοτάξιο μετρό στη Θεσσαλονίκη