Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας των απεργών πείνας

Δώδεκα  απεργοί πείνας που στεγάζονταν στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκη νοσηλέυονται σε νοσοκομεία της πόλης, 3 στο  Ιπποκράτειο, 3 στο Γεννήματα, 1 στο ΑΧΕΠΑ και 5 στον  Αγ. Παύλο. Σήμερα μεταφέρθηκαν μέχρι στιγμής 6 εξαιτίας υπογλυκαιμικού επεισοδίου. Οι απεργοί πείνας πήραν την απόφαση από σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου να κόψουν τη ζάχαρη γιατί όπως δηλώνουν «δεν έχουν άλλη λύση εφόσον η κυβέρνηση παίζει με τη ζωή τους». Η κατάσταση της υγείας τους σύμφωνα με τους γιατρούς βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και αναμένεται από εδώ και πέρα και όλο και περισσότεροι απεργοί να μεταφέρονται σε υπογλυκαιμικό κώμα στο νοσοκομείο. Επίσης μεγάλος είναι ο κίνδυνος να υποστούν ανεπανόρθωτες βλάβες σε ζωτικά όργανα, όπως την καρδιά, το συκώτι, τα νεφρά και τον εγκέφαλο. Στην Αθήνα μέχρι στιγμής οι απεργοί πείνας που νοσηλεύονται είναι πλέον 27 άτομα, τα οποία βρίσκονται στα εξής νοσοκομεία: 4 στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, 6 στον Ερυθρό Σταυρό, 6 στο Αμαλία Φλέμινγκ, 6 στο Ιπποκράτειο, 3 στον Ευαγγελισμό και 2 στο Λαϊκό.
Αύριο Τρίτη 1 Μαρτίου στις 11:30 θα δοθεί συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο προκειμένου να υπάρξει μια αναλυτική ενημέρωση για τις συνέπειες που θα προκληθούν στην υγεία των απεργών μετά την απόφασή τους να μην συνεχίσουν να λαμβάνουν ζάχαρη. Η ενημέρωση θα γίνει από τον Στρατή Πλωμαρίτη, μέλος της ιατρικής ομάδας παρακολούθησης της υγείας τους.

Σήμερα μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης έκαναν παρέμβαση σε ραδιοφωνικούς σταθμούς( 9,58, 105,5, FM100) όπου ενημέρωσαν για την απόφαση των απεργών να κόψουν την ζάχαρη, διάβασαν κείμενα για τα δίκαια αιτήματα του αγώνα τους και ανακοίνωσαν το κάλεσμα των απεργών για την διαδήλωση της Πέμπτης.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Η αστυνομία ζητάει στα νοσοκομεία τα ονόματα των απεργών πείνας

Τέλος η πίστωση από τα φαρμακεία