Κουβέλης: Η Ευρώπη πρέπει να χαλαρώσει

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο για θέματα Εξωτερικής και Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Γεράσιμο Γεωργάτο, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του κόμματος με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, Χένρι Μαλός. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Φ. Κουβέλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η παρουσία του πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής είναι πάρα πολύ σημαντική και καταγράφει τη σημασία του ενδιαφέροντος οι κοινωνικοί εταίροι  να έχουν συμμετοχή στην ασκούμενη πολιτική. Μεγάλο αρνητικό για την ασκούμενη πολιτική είναι η απουσία των απόψεων, των γνωμών, των θέσεων, των διεκδικήσεων των κοινωνικών εταίρων.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι αυτή η κοινωνία αρνείται σε μεγάλο μέρος των πτυχών της την ευρωπαϊκή πολιτική, ακριβώς διότι δεν αντιμετωπίζεται το τεράστιο ζήτημα της ανεργίας. Μια ανεργία η οποία καλπάζει πάνω από το 27% και στην κυριολεξία έχει ρημάξει τους νέους και τις νέες με το δεδομένο ότι η ανεργία τους ξεπερνάει το 57%.

Η  Ευρώπη πρέπει να κινηθεί ταχύτατα προς την επί της ουσίας οικονομική και πολιτική ενοποίησή της, να χαλαρώσει, να αλλάξει την πολιτική της δημοσιονομικής προσαρμογής, να αντιμετωπίσει τα ζητήματα της ύφεσης και, βεβαίως, να δει ως ζήτημα άμεσης  προτεραιότητας μια ανάπτυξη με ενταγμένη την απασχόληση  σε αυτή την ανάπτυξη.

Αυτά είναι ζητούμενα όσο και διεκδικήσεις, όχι μόνον της Ελλάδας, όχι μόνο των χωρών του ευρωπαϊκού νότου,  αλλά συνολικότερα ολόκληρης της Ευρώπης, η οποία ή θα προχωρήσει μπροστά ή θα παραμένει καθηλωμένη  και αμφισβητούμενη από τους Ευρωπαίους πολίτες».    

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εικόνες και βίντεο από την δεύτερη μέρα του Αντιρατσιστικού φεστιβάλ -Σήμερα η αυλαία

Ξεκινούν οι εκπτώσεις στη Θεσσσαλονίκη στις 15 Ιουλίου