Κουβέλη – Βενιζέλο για αντιπροέδρους της κυβέρνησης προτείνει η Μπακογιάννη

Στήριξη στον πρωθυπουργό παρείχε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5, η κα Ντόρα Μπακογιάννη. Συγκεκριμένα, εξέφρασε την άποψη πως ο κ. Σαμαράς πρέπει να παραμείνει στη θέση του πρωθυπουργού και ταυτόχρονα οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης να είναι στην κυβέρνηση σε θέσεις αντιπροέδρων, ώστε «να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους» και «η κυβέρνηση να λειτουργήσει θεσμικά”

Παράλληλα, επισήμανε ότι η μέγιστη αδυναμία της κυβέρνησης είναι να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, ενώ για την ΕΡΤ πρότεινε να λειτουργήσει με 2μηνες συμβάσεις προσωπικού κι εν συνεχεία να προχωρήσει η αναδιάρθρωσή της.

«Η αποτελεσματικότερη λειτουργία της κυβέρνησης μπορεί να αντιμετωπιστεί από την ώρα που αυτή η κυβέρνηση θα λειτουργήσει θεσμικά, με υπουργικό συμβούλιο, κυβερνητικές επιτροπές και με τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη μέσα στην κυβέρνηση, δηλαδή αντιπροέδρους αυτής της κυβέρνησης, με υπουργεία που θα είναι στελεχωμένα από πολιτικά στελέχη και τα οποία πηγαίνοντας στο υπουργικό συμβούλιο θα υποστηρίζουν τη θέση τους και το υπουργικό συμβούλιο θα αποφαίνεται για την πολιτική» τόνισε η κα Μπακογιάννη.

Παράλληλα, πρόσθσε πως «Τρία κόμματα ανέλαβαν την ευθύνη να συγκυβερνήσουν μακριά από τις ιδεολογικές τους διαφορές που αναμφισβήτητα υπάρχουν και να δημιουργήσουν μία κυβέρνηση που για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία υπάρχει».

Η κα Μπακογιάννη υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση» και πως «οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν μπορούν να πάνε χαμένες», συμπληρώνοντας πως «Το ενδεχόμενο των εκλογών δεν θα προσφέρει καμία διέξοδο. Αντίθετα, θα επιδεινώσει μία ήδη προβληματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας».

Όσον αφορά στο θέμα της ΕΡΤ, η ίδια δήλωσε πως η απόφαση για το κλείσιμο οδήγησε σε μία κυβερνητική κρίση, η οποία «πρέπει οπωσδήποτε να αντιμετωπιστεί». Σχετικά με το ζήτημα της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, η κα Μπακογιάννη πρότεινε να λειτουργήσει με 2μηνες συμβάσεις προσωπικού και εν συνεχεία, με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και την απόφαση του ΣτΕ, να προχωρήσει η αναδιάρθρωσή της.

Τέλος, για την καθυστέρηση που υπάρχει στο θέμα των αποχωρήσεων από το Δημόσιο η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι η βασική ευθύνη ανήκει στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά «πέραν του κ. Μανιτάκη, έχουν ευθύνη και όλοι οι επιμέρους υπουργοί».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

ΕΣΗΕΜ-Θ: Σε αναστολή οι κινητοποιήσεις για ΕΡΤ

ΕΡΤ3: Εσείς θα μείνετε σιωπηλοί;