Κόντρα στη Βουλή για τη «μάχη της Ακρόπολης»

«Το δικαίωμα της έκφρασης είναι ιερό, αλλά κανένας δεν έχει δικαίωμα να βάζει λουκέτο στον κοινό μας πλούτο» δήλωσε ο πρωθυπουργός, ενώ η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε ότι το μόνο προσβλητικό στην όλη υπόθεση είναι τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα του κ. Παπουτσή.
αναδημοσίευση απο enet.gr

Ο Γιώργος Παπανδρέου αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι είναι επίσης ιερή η πρόσβαση στον κοινό πλούτο που ανήκει σε όλους και υπογράμμισε ότι με αυτές τις κινητοποιήσεις τραυματίζεται και χτυπιέται η βαριά βιομηχανία της χώρας μας, ο τουρισμός. “Περιμένω υπεύθυνη στάση απ΄όλους για μα πορεία ανάκαμψης και ανόρθωσης της χώρας” τόνισε ο πρωθυπουργός. Απαντώντας η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, επισήμανε ότι δεν υπήρχε τίποτα προσβλητικό στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων αφού το μόνο που έκαναν  ήταν να ζητούν το δικαίωμα στη δουλειά και πως το μεγάλο πρόβλημα είναι τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα του κ. Παπουτσή.
“Ψάχνετε τη διαφθορά στους εργαζόμενους των  500 ευρώ, στα θύματα του πελατειακού κράτους και όχι σε εκείνους που έπιασαν πελάτη το κράτος” είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Ο υπουργός Πολιτισμού, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων, ενώ για τις προσλήψεις τόνισε ότι αυτές θα γίνονται μόνο μέσω ΑΣΕΠ, ανάλογα με τις ανάγκες όπου αυτές δημιουργούνται.
Αυτή την ώρα η κατάσταση στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης επικρατεί ηρεμία, ενώ νωρίτερα υπήρξε κλίμα έντασης μεταξύ των συγκεντρωμένων συμβασιούχων του υπουργείου Πολιτισμού και τις αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούν την είσοδο. Στις κινητοποιήσεις  συμμετέχουν από σήμερα και οι μόνιμοι υπάλληλοι του υπουργείου σε μια κίνηση αλληλεγγύης μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια εις βάρος τους από την αστυνομία.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι συμβασιούχοι, υπάλληλοι κλήθηκαν από άλλες υπηρεσίες προκειμένου να λειτουργήσει ο αρχαιολογικός χώρος, σπάζοντας έτσι τη στάση εργασίας που πραγματοποιούν οι μόνιμοι υπάλληλοι.
Το ίδιο κατήγγειλε  και ο πρόεδρος των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ, Νίκος Χασομέρης, λέγοντας ότι ορισμένοι υπάλληλοι βάζουν τουρίστες στον αρχαιολογικό χώρο, από την είσοδο της Αρεοπαγίτου, σπάζοντας έτσι τη στάση εργασίας των μονίμων, που θα διαρκέσει έως τις 12 το μεσημέρι.
“Θα φτάσουμε τον αγώνα μέχρι τέλους. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται” πρόσθεσε ο κ. Χασομέρης.
Οι συμβασιούχοι ζητούν την κατάργηση του νόμου που δεν επιτρέπουν την εργασία πέρα των 24 μηνών, την τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας, όχι μόνο από τους ιδιώτες αλλά και από το κράτος, αλλά και τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου για όσους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ένταση με τους συμβασιούχους στην Ακρόπολη

Ανακοίνωση του ΚΚΕ (μ-λ) για την επίθεση στην Ακρόπολη