Κωνσταντοπούλου:Να λάμψει η αλήθεια για τη λίστα Λάγκαρντ

 

Στην ενεργοποίηση κάθε νόμιμης διαδικασίας για να λάμψει η αλήθεια και να υπάρξει δικαιοσύνη και διαφάνεια στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με την υπεύθυνη δικαιοσύνης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, να επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην διαλεύκανση της υπόθεσης την ώρα που εξαντλούνται οι χρόνοι παραγραφής.

Συγκεκριμένα, η δήλωση της υπεύθυνης δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου, για την έλευση της Λίστας Λαγκάρντ, είναι η εξής:

«Έπρεπε να αποκαλυφθούν επ’ αυτοφώρω οι πρωταγωνιστές της συγκάλυψης και να παρακολουθήσει το πανελλήνιο την ευτράπελη και συνένοχη εμφάνισή τους στη Βουλή και στα ΜΜΕ, για να φτάσει επιτέλους, με τόση καθυστέρηση, η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ στην επίσημη κατοχή του Ελληνικού Δημοσίου.

Τα ερωτήματα είναι συγκεκριμένα, αμείλικτα και αναπόδραστα:

1) Η λίστα αυτή ταυτίζεται με τα αρχεία ή τα στοιχεία που χειρίσθηκαν προσωπικά και εν κρυπτώ ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Διώτης και ο κ. Καπελέρης;

2) Από την καθυστέρηση αξιοποίησής της ποια ζημιά προέκυψε και ποια ευθύνη υπάρχει, με δεδομένο τον ορυμαγδό εξουθενωτικών μέτρων σε βάρος της Ελληνικής Κοινωνίας; Θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί όπου ανήκουν;

3) Ποιο είναι τελικά το μυστικό της λίστας, λόγω του οποίου και ο νυν Υπουργός Οικονομικών καθυστέρησε τόσο αδικαιολόγητα την ανάκτηση της πρωτότυπης λίστας Λαγκάρντ; Ποια ήταν τα «τεχνικά προβλήματα» στα οποία αναφέρθηκε για να δικαιολογήσει την τόσο μεγάλη καθυστέρηση; Και γιατί με έμφαση και σημασία δηλώνει ότι η πρωτότυπη λίστα «δεν πέρασε καν από τα χέρια του Υπουργού;».

4) Με τη λίστα στην κατοχή της, η Κυβέρνηση σκοπεύει να την αξιοποιήσει ως εργαλείο φορολόγησης ώστε να ανακουφισθεί από το εξοντωτικό φορολογικό νομοσχέδιο η μεγάλη πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών;

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. θα ενεργοποιήσει κάθε νόμιμη διαδικασία για να λάμψει η αλήθεια και να υπάρξει δικαιοσύνη και διαφάνεια. Επισημαίνουμε ότι, με ευθύνη των συγκυβερνώντων κομμάτων, που και προχθές αποφάσισαν να σταματήσει η διερεύνηση ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, η διαλεύκανση της υπόθεσης καθυστερεί αδικαιολόγητα, ενώ εξαντλούνται οι χρόνοι παραγραφής».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Αρχαιολογικές ανασκαφές έφεραν στο φως οικία 3.500 ετών

Θερίζει η φυματίωση στα κρατητήρια Τρικάλων