Κοινό σύστημα ασύλου προωθεί η Ε.Ε.

Ένα κοινό σύστημα ασύλου στην Ε.Ε. μέχρι το 2012 επιθυμεί να δημιουργήσει η Σεσίλια Μάλμστρομ, αρμόδια επίτροπος για θέματα εσωτερικών υποθέσεων, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του κοινοτικού δελτίου European Voice.

Η Μάλστρομ χαρακτηρίζει «απαράδεκτες» τις διαφορές στα εθνικά συστήματα χωρών που μοιράζονται τις ίδιες αξίες, προσθέτοντας πως «είναι απαράδεκτο ένας μετανάστης να έχει 75% πιθανότητες να γίνει δεκτή η αίτησή του για άσυλο σε μια χώρα και 1% σε άλλη». Το δημοσίεύμα αναφέρει πως ένα από τα κύρια προσκόμματα για τη δημιουργία ενός κοινού συστήματος ασύλου αποτελεί η πρόταση της Επιτροπής για την προσωρινή αναστολή των επαναπροωθήσεων των αιτούντων άσυλο στο κράτος μέλος από το οποίο εισήλθαν στην Ε.Ε.

Παράλληλα, η Μάλμστρομ σημείωσε ότι «πριν από την απόφαση του δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπέρ ενός Αφγανού υπηκόου μόνον η Ελλάδα και η Μάλτα υποστήριζαν την ρήτρα αναβολής, ενώ τώρα το ενδιαφέρον έχει ανανεωθεί». «Η εν λόγω ρήτρα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα», πρόσθεσε η Επίτροπος, τονίζοντας ότι αν η κατάσταση στη Μέση Ανατολή εκτροχιαστεί, κάποια κράτη μέλη, και όχι μόνο η Ελλάδα, θα δεχτούν τεράστιες πιέσεις.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Μεταναστευτική πορεία

113 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ