Κλήση Κ. Καραμανλή στην προανακριτική για το Βατοπέδι

Την κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή αποφάσισε ομόφωνα η προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πέντε υπουργών της Νέας Δημοκρατίας για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.

Η απόφαση για την κλήση του πρώην πρωθυπουργού υπήρξε ομόφωνη, όμως τα κόμματα της Αριστεράς διαφώνησαν για τον τρόπο διατύπωσης της επιστολής που θα σταλεί στον κ. Καραμανλή. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αποχώρησαν από την επιτροπή.

Η σχετική επιστολή, που πρόκειται να αποσταλεί στον πρώην πρωθυπουργό, τον ενημερώνει πως η Επιτροπή, «έκρινε ομόφωνα πως θα ήταν χρήσιμο να συμβάλλετε και με την δική σας μαρτυρία στην διερεύνηση αυτής της υπόθεσης. Προς τούτο, είμαστε στην διάθεσή σας, να προσδιορίσουμε από κοινού, τον προσφορότερο τρόπο για την συμβολή σας αυτή».

Οι βουλευτές των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, διαφώνησαν με το ύφος της επιστολής, ειδικά σε ό,τι αφορά την εξεύρεση του «προσφορότερου τρόπου» κατάθεσης του πρώην πρωθυπουργού, αντιπροτείνοντας την ίδια διατύπωση που χρησιμοποιήθηκε και για την κλήτευση των πέντε εγκαλούμενων υπουργών.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να καταθέσει στην επιτροπή μέσω υπομνήματος που θα στείλει προς τα μέλη της. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή του θα αναφέρει ότι δεν υπήρξε κεντρικός σχεδιασμός ενώ θα υπογραμμίσει ότι όταν η κυβέρνηση διαπίστωσε ότι υπήρχε σκάνδαλο έδωσε εντολή να διερευνηθεί η υπόθεση.

Ο Κ. Αϊβαλιώτης, βουλευτής του ΛΑΟΣ και μέλος της επιτροπής, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, υπογράμμισε ότι ο κ. Καραμανλης είναι ουσιώδης μάρτυρας στην υπόθεση, και δεν μπορεί να λείψει από την επιτροπή. Ωστόσο τόνισε ότι η παρουσία του δεν μπορεί να πραγματοποιεί με τρόπο που να τον διασύρει. Είπε δε πως είναι κατά της υποβολής υπομνήματος, αλλά υπέρ της φυσικής παρουσίας του κ. Καραμανλή ενώπιον της επιτροπής.

Η συνωμοσία της «πράσινης πολυκατοικίας» λειτούργησε και ο ΛΑΟΣ ως «θυρωρός» ανέλαβε να εκτελέσει το έγκλημα, όπως τόνισε στον ΑΝΤ1, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Ο κ. Καραμανλής, πρόσθεσε ο κ. Στυλιανίδης, θα κρίνει τον χρόνο και τον τρόπο που θα μιλήσει, όχι όμως με υποδείξεις, εκβιασμούς, μέσα σε ένα παιχνίδι απαξίωσης της ΝΔ.

Το σχόλιο περί «πράσινης πολυκατοικίας» εξόργισε τον κ. Καρατζαφέρη, ο οποίος από το βήμα της Βουλής υπογράμμισε πως αν η ΝΔ επιθυμεί ο ΛΑΟΣ να αποσύρει την υποστήριξη του προς τους «γαλάζιους» υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, να το πουν ώστε να το κάνει.

 Σχετικά άρθρα  Ομόφωνη απόφαση για την κλήτευση του Κ. Καραμανλή  “Καρφιά” Πελέκη κατά Καραμανλή για το Βατοπαίδι

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

«Το Τάβλι» του Δ. Κεχαϊδη σε σκηνοθεσία Α. Ρέτσου στη Θεσσαλονίκη

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων