in ,

Κλιμάκωση των κινητοποίησεων για την σχολική στέγη στον Εύοσμο

Κλιμάκωση των κινητοποίησεων για την σχολική στέγη στον Εύοσμο

Πραγματοποιήθηκε χθες η κινητοποίηση που διοργάνωσε η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών του Δήμου  Κορδελιού – Ευόσμου “Αριστοτέλης”  σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων Ελευθερίου-Κορδελιού  στην πλατεία Ευόσμου, για το φλέγον θέμα της σχολικής στέγης και των υπολοίπων προβλημάτων της Παιδείας.

Mαζική ήταν η συμμετοχή των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων  του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου και άλλων φορέων του Δήμου.  Χαιρετισμό απήυθηναν, ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Σούλας, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων και εκπρόσωποι των  συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου “Αριστοτέλης”, κ. Αντωνία Καραπουλουτίδου τόνισε  πως είναι αδιανόητο για έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας να συνεχίζουν να παραμένουν άλυτα χρόνια προβλήματα  και πάγιες ελλείψεις στην Παιδεία. «Λέμε ΟΧΙ στις αίθουσες με γυψοσανίδες, στις αίθουσες σε υπόγεια, στις αίθουσες σε διαδρόμους, στις αίθουσες ΚΙΒΟ,  στις αίθουσες στα Γυμναστήρια! Δεν δεχόμαστε η μεγαλύτερη μαθητική κοινότητα της Βορείου Ελλάδος η οποία αριθμεί 18.500 μαθητές  να απαξιώνεται, να περιθωριοποιείται και να διεκδικεί το αυτονόητο: αξιοπρεπείς συνθήκες».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ελευθερίου- Κορδελιού κ. Θανάσης Κοκονάς επισήμανε  πως πρέπει άμεσα να δοθούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της σχολικής κοινότητας. Τόνισε πως:  «Οι μαθητές και οι γονείς διεκδικούν γνώση κι όχι απόγνωση. Θέλουν να μάθουν, θέλουν όμως και να ζήσουν. Οι γονείς αναγκαζόμαστε να χρυσοπληρώνουμε με πάνω από 3 δισ. ευρώ αμφιβόλου αξίας ιδιωτικές υπηρεσίες, για να συμπληρώσουμε τα ελλείμματα του δημόσιου σχολείου. Η οικογενειακή μας ζωή έχει εξαφανιστεί στην ανεργία ή στην καλύτερη στην εκ περιτροπής εργασία  και στο πηγαινέλα στα φροντιστήρια, στις ξένες γλώσσες, στα αθλητικά κέντρα».

Την πλήρη συμπαράσταση της διοίκησης του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου στις διεκδικήσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων εξέφρασε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας. «Ενώνουμε τη φωνή μας και συμπορευόμαστε, διεκδικώντας εδώ και τώρα λύση στο τεράστιο πρόβλημα της σχολικής στέγης. Ο Δήμος μας χρειάζεται νέα σχολεία. Οι αντοχές εξαντλήθηκαν και απαιτούμε άμεσα τη δρομολόγηση έργων και παρεμβάσεων για την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων. Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε μέχρι εσχάτων το δίκαιο και αυτονόητο αίτημα για μια αξιοπρεπή Δημόσια Εκπαίδευση για την πολυπληθή και αδικημένη μαθητική μας κοινότητα» τόνισε ο κ. Σούλας.

Οι γονείς υποσχέθηκαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, αναγνώστηκε ψήφισμα το οποίο  θα σταλεί σε όλους τους αρμοδίους.

Το ψήφισμα:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ
Τα μαθήματα σε υπεράριθμα τμήματα, σε αίθουσες με γυψοσανίδες, σε υπόγεια σε διαδρόμους, σε kibo και σε γυμναστήρια.
Τους «αρμόδιους» για τις ψεύτικες υποσχέσεις τους.
Τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό  και βοηθητικό προσωπικό στα σχολεία.
Τον παραγκωνισμό των μαθητών των ειδικών σχολείων.
Την ελλειμματική χρηματοδότηση των λειτουργικών δαπανών των σχολείων.
Την οικονομική εξαθλίωση των μαθητών και των γονέων τους.
Την αποσιώπηση του γεγονότος ότι, ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου είναι ο Δήμος της Ελλάδας, με την εντονότερη ατμοσφαιρική ρύπανση.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους.
Την άμεση τοποθέτηση δασκάλων και καθηγητών στα σχολεία για την κάλυψη των κενών.
Την πλήρης λειτουργία των τμημάτων ολοημέρου, ένταξης, ενισχυτικής και πρόσθετης διδασκαλίας.
Την διάθεση των απαιτούμενων κονδυλίων από την Πολιτεία για την αποζημίωση των 10 οικοπέδων  κάτω της περιφερειακής οδού χαρακτηρισμένων ως χώρων σχολικής στέγης.
Την άμεση ανέγερση στο Δήμο μας, δύο Δημοτικών Σχολείων, ενός Γυμνασίου, ενός Λυκείου, ενός Σχολείου Ειδικής Αγωγής και 2 Νηπιαγωγείων.
Την αύξηση των δαπανών του προϋπολογισμού για την Παιδεία στο 5%.
Να σταματήσει η τρόικα να παρεμβαίνει σε θέματα υγείας και παιδείας.
Τα παιδιά μας να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.
Κανένας μαθητής χωρίς τα στοιχειώδη: σπίτι, τροφή, ρεύμα, νερό, θέρμανση.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
Επειδή διαρκώς ακούγεται πως δεν υπάρχουν λεφτά για την Παιδεία, προτείνουμε την επιβολή τέλους 0,5% υπέρ της σχολικής στέγης, σε όλα τα νόμιμα κονδύλια που σχεδόν δωρεάν έλαβαν οι τράπεζες με τον Ν. 3723/2008.

ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ
Να μην σταματήσουμε να διεκδικούμε μέχρι να δικαιωθούμε.
Όποιος παίζει με την αξιοπρέπεια των παιδιών μας, θα μας βρει μπροστά του.

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

alterthess.gr: Σήμερα απεργούμε, την Πέμπτη διαδηλώνουμε!

Σταθερό προβάδισμα 7,5 μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ