Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις σχολείων

Τουλάχιστον 22 σχολεία τελούν αυτή τη στιγμή υπό κατάληψη, ενώ σε πολλά άλλα οι μαθητές απέχουν από τα μαθήματά τους. Παράλληλα, γονείς και εκπαιδευτικοί ανεβάζουν μαύρες σημαίες στις ταράτσες των σχολείων που συγχωνεύονται ή καταργούνται.

Εκτός από τις καταλήψεις σχολείων, μαθητές κλείνουν δρόμους, ακόμα και διόδια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχέδια του υπουργείου.

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) έχει εξαγγείλει τρίωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή 18 Μαρτίου αλλά και 24ωρη απεργία την Τετάρτη 30 Μαρτίου. Δύο δίωρες στάσεις εργασίας αποφάσισε να πραγματοποιήσει την προσεχή Παρασκευή και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

«Δεν θα ανεχτούμε για λογιστικούς λόγους να θυσιαστεί η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Με το στοίβαγμα των μαθητών σε 30άρια τμήματα, με την ταλαιπωρία των παιδιών των υποβαθμισμένων περιοχών και με την εργασιακή ανασφάλεια των εκπαιδευτικών, δηλαδή με τη λογική των επιχειρούμενων συγχωνεύσεων δεν υποστηρίζεται σε καμία περίπτωση η δημόσια δωρεάν Παιδεία. Δεν θα ανεχτούμε να θυσιάζεται η δημόσια εκπαίδευση στην πολιτική της διάλυσης των κοινωνικών αγαθών που επιβάλλει το ΔΝΤ και η τρόικα» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΛΜΕ. 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Στάσεις εργασίας στα σχολεία την Παρασκευή

Δικογραφία κατά 10 ατόμων για το hoax mail περι χρεοκοπίας