“Κλειστές πόρτες” στη χθεσινή Σύγκλητο καταγγέλλουν τα ΕΑΑΚ

Τις “κλειστές πόρτες” της Συγκλήτου καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η φοιτητική παράταξη ΕΑΑΚ, αναφέροντας ότι οι πρυτανικές αρχές στη χθεσινή ημέρα συνεδρίασης της Συγκλήτου σφράγισαν όλες τις εισόδους του κτηρίου διοίκησης απαγορεύοντας την είσοδο σε μέλη φοιτητικών συλλόγων που είχαν σκοπό την κατάθεση ψηφίσματος ενάντια στις αυξήσεις των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ. “Όταν μάλιστα οι φοιτητές κατάφεραν να εισέλθουν στο χώρο συνεδρίασης της συγκλήτου, οι πρυτανικές αρχές υλοποιώντας την πορειλημμένη απόφαση τους διέλυσαν τη συνεδρίαση” τονίζουν κατηγορώντας μάλιστα τη σύγκλητο ότι “συντάσσεται πλήρως με τις επιταγές του υπουργείου και της κυβέρνησης σε μία κρίσιμη για το πανεπιστήμιο και το δημόσιο χαρακτήρα του περίοδο”

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση

Σήμερα 26-1-2011 ημέρα συνεδρίασης της Συγκλήτου, οι πρυτανικές αρχές σφράγισαν όλες τις εισόδους του κτηρίου διοίκησης απαγορεύοντας την είσοδο σε μέλη φοιτητικών συλλόγων που είχαν σκοπό την κατάθεση ψηφίσματος ενάντια στις αυξήσεις των εισιτήριων του ΟΑΣΘ. Όταν οι φοιτητές κατάφεραν να εισέλθουν στο χώρο συνεδρίασης της συγκλήτου, οι πρυτανικές αρχές υλοποιώντας την προειλημμένη απόφαση τους διέλυσαν τη συνεδρίαση.

 

Φαίνεται, λοιπόν, ότι σε μια κρίσιμη περίοδο για το ελληνικό πανεπιστήμιο που διακυβεύεται ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας του και τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των φοιτητών και της νεολαίας, ενόψει του νέου νόμου έκτρωμα της Διαμαντοπούλου, η σύγκλητος συντάσσεται πλήρως με τις επιταγές του υπουργείου και της κυβέρνησης, υποδεικνύοντας το φοιτητικό κίνημα ως εχθρό του πανεπιστημίου.

 

Εξάλλου δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή που η Πρυτανεία προχώρησε σε αυτήν την ενέργεια, προσπαθώντας να δημιουργήσει τεχνητές εντάσεις ώστε να συκοφαντήσει το άσυλο, σε μια περίοδο που βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης και των ΜΜΕ με πρόσχημα το δίκαιο αγώνα των μεταναστών στη Νομική Αθήνας.

 

Ξεκαθαρίζουμε ότι οι λογικές κλειστών συνεδριάσεων που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς δε θα περάσουν. Οι φοιτητικοί σύλλογοι με βάση τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεών τους θα συνεχίζουν να παρεμβαίνουν στις συνεδριάσεις, διασφαλίζοντας τα δικαιώματα τους.

 

 

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Άνοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης και συντονισμού στο Εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης για την απεργία πείνας των 50 μεταναστών

Άκυρη η συμφωνία, υπαναχώρησε ο ιδιοκτήτης του κτιρίου