Κλείνει για 3 ημέρες το Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΠΘ για διαμαρτυρία

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευση του Παιδαγωγικού Τμήματος του Αριστοτελείου, αναστέλλονται τα μαθήματα στις 6, 7 και 8 Οκτωβρίου. Με αυτό τον τρόπο το Τμήμα διαμαρτύρεται για την ανεπάρκεια των αποσπασμένων εκπαιδευτικών.

Όπως αναφέρει η απόφαση της Συνέλευσης, η απόσπαση ελάχιστων εκπαιδευτικών στο Τμήμα καθιστά  αδύνατη την ποιοτική πρακτική  άσκηση 1.000 φοιτητών και φοιτητριών, αφού 4 εκπαιδευτικοί  καλούνται να καθοδηγήσουν την  προετοιμασία και τη διεξαγωγή των διδασκαλιών τους στα δημοτικά  σχολεία. Επίσης, ματαιώνει τη λειτουργία εργαστηρίων υπολογιστών και φυσικών επιστημών και καταργεί την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών  σε ανάπηρους φοιτητές και  ανάπηρες φοιτήτριες, αφού αποσπασμένοι  εκπαιδευτικοί στελέχωναν και το  Κέντρο Ενταξιακής Πολιτικής. 
Τις τρεις αυτές ημέρες ωστόσο, η σχολή δεν θα είναι κλειστή, αλλά θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις διαμαρτυρίας, εκδηλώσεις και συζητήσεις. 
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής  Εκπαίδευσης του  Α.Π.Θ.

 
 

Το Τμήμα  μας αντιμετωπίζει προβλήματα τα οποία απειλούν την στοιχειωδώς  εύρυθμη λειτουργία του. Η απόσπαση, μέχρι σήμερα, ελάχιστων εκπαιδευτικών στο Τμήμα

 

1) καθιστά  αδύνατη την ποιοτική πρακτική  άσκηση 1.000 φοιτητών και φοιτητριών  μας, αφού 4 (τέσσερις!) εκπαιδευτικοί  καλούνται να καθοδηγήσουν την  προετοιμασία και τη διεξαγωγή  των διδασκαλιών τους στα δημοτικά  σχολεία  
2) ματαιώνει τη λειτουργία εργαστηρίων υπολογιστών και φυσικών επιστημών τα οποία θα ερημώσουν, πράγμα που δεν συνιστά μόνο περιορισμό της μόρφωσης των αυριανών δασκάλων, αλλά και τεράστια οικονομική σπατάλη, γιατί τεχνολογικός εξοπλισμός δεκάδων χιλιάδων ευρώ μένει αναξιοποίητος
3) καταργεί  την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών  σε ανάπηρους φοιτητές και  ανάπηρες φοιτήτριες, αφού αποσπασμένοι  εκπαιδευτικοί στελέχωναν το  Κέντρο Ενταξιακής Πολιτικής

 

Αυτή  η πρωτοφανής αντιμετώπιση των σπουδών  των μελλοντικών δασκάλων από το Υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο.
 Όπως  δεν μπορεί να αφήσει κανέναν  αδιάφορο το γεγονός ότι εξαναγκαζόμαστε  κάθε χρόνο να παρακαλούμε  άλλες Σχολές να μας δανείσουν  αίθουσες για να κάνουμε μαθήματα.
Όπως  δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο το γεγονός ότι έχουμε μόλις 30 (τριάντα!) διδάσκοντες για να εκπαιδεύσουμε 2.000 ενεργούς φοιτητές.

 

Θέλουμε το Παιδαγωγικό Τμήμα να παράγει  πραγματικούς δασκάλους και δασκάλες που θα αξίζουν τον τίτλο αυτόν. Θέλουμε δασκάλους και δασκάλες επιστήμονες που θα μπορούν να μορφώνουν όλα τα παιδιά.

 

Γι’ αυτό χρειαζόμαστε άμεσα την απόσπαση επαρκούς αριθμού εκπαιδευτικών. Γι’  αυτό απαιτούμε να προχωρήσει άμεσα  η κατασκευή των πτερύγων του  κτιρίου. Γι’ αυτό ζητούμε νέες θέσεις διδασκόντων.

 

Η παροχή όλων των αναγκαίων πόρων για  την εκπαίδευση των φοιτητών μας  από την πολιτεία δεν είναι  προνόμιο ή χάρη. Αποτελεί στοιχειώδη συνταγματική υποχρέωσή της. 

 

Ως  πρώτο δείγμα διαμαρτυρίας, στο Παιδαγωγικό  Τμήμα δεν θα γίνουν μαθήματα στις 6, 7 και 8 Οκτωβρίου. Θα δώσουμε συνεντεύξη τύπου, θα κάνουμε παραστάσεις διαμαρτυρίας, εκδηλώσεις και συζητήσεις. Το μάθημα που θα διδαχτούμε και θα διδάξουμε θα έχει στο κέντρο του, για ακόμη μια φορά, τον αγώνα για μια γνήσια, ανθρωπιστική, πολύπλευρη παιδεία.    

 

Θεσσαλονίκη, 1 Οκτωβρίου 2010

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Απέλαση Ιρλανδής ακτιβίστριας από το Ισραήλ

Εκτροχιάστηκε τρένο με προορισμό την Θεσσαλονίκη