in

Κινητοποίηση από τους εργαζόμενους στα λιμάνια στις 6 Νοεμβρίου

Κινητοποίηση από τους εργαζόμενους στα λιμάνια στις 6 Νοεμβρίου

Σε πανλιμενική απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν την ερχόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και της Ενωσης Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12 το μεσημέρι και πορεία προς το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, όπου θα ζητήσουν συνάντηση με τον υπουργό.

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια αντιδρούν στην πώληση του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ και στον λεγόμενο Φιλικό Διακανονισμό μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ (COSCO).

Διεκδικούν λιμάνια δημόσιου χαρακτήρα, με θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις, μέσω ΣΣΕ και Κανονισμών Εργασίας. Ζητούν, επίσης, προσλήψεις τακτικού προσωπικού, σύμφωνα με τις ανάγκες των Οργανισμών Λιμένων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ:

Εδώ και πλέον του ενός χρόνου η Κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ επιχειρούν να ξεπουλήσουν τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ, βγάζοντας στο σφυρί την πλειοψηφία του μετοχικού τους κεφαλαίου, μετατρέποντας έτσι τα Λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης σε ιδιωτικά μονοπώλια.

Στον ΟΛΠ, την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου, η Κυβέρνηση την έχει συνδυάσει με τον λεγόμενο «Φιλικό Διακανονισμό», σε μια μεθοδευμένη προσπάθεια να δημιουργήσει ευνοϊκούς όρους υπέρ της COSCO.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα το Συνδικαλιστικό Κίνημα των Λιμανιών έδωσε με συνέπεια και συνεχίζει να δίνει έναν ανυποχώρητο αγώνα εναντίον κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών. Έχουμε διαμορφώσει έναν ανένδοτο αγώνα σε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ και ΝΟΜΙΚΟ επίπεδο.

Ενδυναμώνουμε καθημερινά το κοινό μέτωπο που έχουμε διαμορφώσει με τους κοινωνικούς, παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς.

Απαντάμε με νομικές παρεμβάσεις σε κάθε νομική ακροβασία της Κυβέρνησης, όπως κάναμε στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον «Φιλικό Διακανονισμό», στο ΣτΕ για την πώληση των μετοχών, αλλά και για την Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ ή ΟΛΘ.

Με συνεχείς συναντήσεις μας με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων αναδεικνύουμε τα πολιτικά και νομικά πραξικοπήματα της Κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ στην προσπάθειά τους να επιταχύνουν την ολοκλήρωση του ξεπουλήματος των Λιμανιών.

Με τις αγωνιστικές παρεμβάσεις μας,  απεργιακές κινητοποιήσεις μας και τις μεγάλες πανλιμενικές πορείες σε Πειραιά, Αθήνα και Θεσσαλονίκη δίνουμε προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα της ασυμβίβαστης και ανυποχώρητης στάσης μας.

Όλα αυτά συνθέτουν έναν ΑΓΩΝΑ που σε καμία περίπτωση δεν είναι συντεχνιακός. Απεναντίας είναι ένας αγώνας που αναδεικνύει τον σημαντικό και μοναδικό ρόλο των Λιμανιών στις ζωτικής σημασίας λιμενικές δραστηριότητες που παρέχουν για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, όπως ο Τουρισμός, η Ακτοπλοΐα, το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο. Ταυτόχρονα μέσα από τον αγώνα μας προβάλλουμε την αναγκαιότητα αρμονικής συνύπαρξης Λιμανιού και Πόλης, κάτι το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει με ιδιωτικά Λιμάνια που έχουν αποκλειστικό στόχο την μεγιστοποίηση των κερδών τους.

Προασπιζόμαστε σταθερά και διαχρονικά τις θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις, τις ΣΣΕ, τους Κανονισμούς Εργασίας και την απασχόληση με σταθερή εργασία.

Απέναντι στην Κυβερνητική πολιτική και στις ενέργειές της για ξεπούλημα των Λιμανιών απαντάμε και πάλι με νέες ενωτικές δράσεις.

Η ΟΜ.Υ.Λ.Ε έχει προκηρύξει 24ωρη πανλιμενική ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 6/11/2014, συγκέντρωση ώρα 12:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών (Πλατεία Συντάγματος).

Η φωνή των εργαζομένων στα Λιμάνια του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και των άλλων Λιμανιών θα φθάσει δυνατά και με αποφασιστικότητα στην Κυβέρνηση.

Να σημειωθεί πως το Σάββατο 8/11/2014 και ενόψει της εκδίκασης στο ΣτΕ της αγωγής μας κατά της πώλησης των μετοχών διοργανώνεται ημερίδα με νομικούς επιστήμονες για να αναδείξουμε τις νομικές πτυχές της επιχειρούμενης ιδιωτικοποίησης.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

ΒΙΟΜΕ: Εκδήλωση και ρεμπέτικο γλέντι στο “Σχολείο”

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Σε αποχή διαρκείας οι ανταποκριτές του ΟΓΑ από τις 3 Νοεμβρίου