Κινητοποιήσεις βιβλιοϋπαλλήλων ενάντια στις απολύσεις

Σε κινητοποιήσεις ενάντια στις προδιαγραφόμενες απολύσεις μετά το κλείσιμο του Εκδοτικού Οίκου “Ελληνικά Γράμματα” καλεί ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής, μετά από απόφαση της έκτακτης Γενικής του Συνέλευσης. Η αρχή θα γίνει με πορεία την Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη, ημέρα που η Διοίκηση του ΔΟΛ έχει εξαγγείλει το κλείσιμο των Ελληνικών Γραμμάτων.

Η πορεία θα ξεκινήσει από το Μέγαρο Μουσικής και θα καταλήξει στα γραφεία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, ιδιοκτήτη των Ελληνικών Γραμμάτων. Εκεί θα βρίσκονται ήδη συγκεντρωμένοι και οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Γράμματα (από τις 15.30).

Παράλληλα, την ίδια ημέρα και ώρα, συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στα γραφεία των εφημερίδων Βήμα/ Νέα (Αγίας Σοφίας & Μητροπόλεως),  καλεί το Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Θεσσαλονίκης,
 
Όπως αναφέρει το Σωματείο, θα ακολουθήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μουσικής την Κυριακή 19/9 κατά τις 8.00μμ, ενώ αποφασίστηκε επίσης  να κηρυχτεί απεργία στον κλάδο του βιβλίου την Τετάρτη 29/9, με αιχμές την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την διαμαρτυρία για τις απολύσεις στον κλάδο και την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους των «Ελληνικών Γραμμάτων».
Όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους, με το λουκέτο στα Ελληνικά Γράμματα χάνουν την δουλειά τους 100 περίπου υπάλληλοι, ενώ δημιουργώντας παράλληλα τεράστια προβλήματα σε κάθε είδους συνεργάτες των εκδόσεων: συγγραφείς, μεταφραστές, επιμελητές κ.λπ. Την ίδια στιγμή, συμπληρώνου, ο μεγαλομέτοχος του ΔΟΛ κ. ΨΥΧΑΡΗΣ αγόρασε ποσοστό της τράπεζας FMPG.
Οι εργαζόμενοι του Εκδοτικού Οίκου, οι οποίοι ενημέρωθηκαν για την επικείμενη απόλυσή τους μόλις 10 ημέρες πριν αυτή ανακοινωθεί, δηλώνουν ότι δεν συναινούν με το κλείσιμο της εταιρίας, ζητούν να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και να εκπληρωθούν οι συμβατικές υποχρεώσεις της εργοδοσίας. Στο πλευρό τους βρίσκεται, εκτός από το Σύλλογο Βιβλίου Χάρτου, και η νεοσυσταθείσα Επιτροπή Αλληλεγγύης. 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων