Κινητοποιήσεις ιδιοκτητών λεωφορείων και γονέων για τη μεταφορά μαθητών

Στο συμβολικό αποκλεισμό της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας προχώρησαν οι ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές από απομακρυσμένες περιοχές σε σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης.

Οι ιδιοκτήτες διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων ενός έτους και για τη μη υπογραφή της σύμβασής τους. Μαζί με οδηγούς απέκλεισαν για περίπου 1,5 ώρα την περιφέρεια παρατάσοντας γύρω από το κτίριο πάνω από 100 λεωφορεία.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν και γονείς τα παιδιά των οποίων από σήμερα δεν μετακινούνται στα σχολεία, καθώς οι ιδιοκτήτες ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν τις μεταφορές έως ότου διευθετηθεί το πρόβλημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας Γονέων, το πρόβλημα μετακίνησης αφορά πάνω από 7.000 μαθητές του νομού Θεσσαλονίκης και άλλους 4.000 της Χαλκιδικής, όπου επίσης οι ιδιοκτήτες έχουν διακόψει τις μεταφορές.

Έκτακτη σύσκεψη για το θέμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή μεταξύ των υφυπουργών Εσωτερικών και Παιδείας, ενώ αν δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση μέχρι τότε, η Ομοσπονδία Γονέων νομού Θεσσαλονίκης και Σύλλογοι Γονέων έχουν ανακοινώσει ότι είναι αποφασισμένοι να προβούν σε κινητοποιήσεις. 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εφημερίδα “Καθρέφτης”, Φεβρουάριος 2011, τεύχος 1

Καβάλα: Στους δρόμους τα κύματα των απολυμένων