in

Κίνημα συμπαράστασης στους αγωνιστές δημάρχους

Κίνημα συμπαράστασης στους αγωνιστές δημάρχους

Ψηφίσματα συμπαράστασης στους δημάρχους που διώκονται από την Εισαγγελία διότι διαφωνούν με την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων, εξέδωσαν το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αγ. Ι. Ρέντη-Νίκαιας και το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αγ. Ι. Ρέντη-Νίκαιας στο ψήφισμά του σημειώνει ότι «με το παρόν ψήφισμα εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στους δημάρχους οι οποίοι αντιστέκονται και εναντιώνονται στην οργάνωση υποβάθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα έχει βαρύτατες συνέπειες στην καθημερινή ζωή των πολιτών και στην εύρυθμη λειτουργία των δήμων».

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης στο ψήφισμά του σημειώνει ότι εκφράζει την αντίθεση του στις διώξεις των δημάρχων που παρατηρούνται αυτό τον καιρό και αφορούν τον επανέλεγχο των συμβάσεων των υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είχαν, όπως τονίζει, με νόμιμες διαδικασίες εγκριθεί.

«Αυτή την περίοδο που η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει υποστεί τεράστια μείωση της κρατικής επιχορήγησης και σημαντική μείωση του προσωπικού της, τέτοιας μορφής διώξεις ευτελίζουν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το κύρος των Δημοτικών Αρχών» καταλήγει.

Την ίδια ώρα νεοδημοκράτες δήμαρχοι βρήκαν την ευκαιρία κατά τη συνάντησή τους με την ΠΟΕ-ΟΤΑ για να βρεθούν απέναντι στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και να δηλώσουν ότι στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων. Για τη στάση αυτή που έρχεται ως συνέχεια αντίστοιχης απόφασης της «πράσινης» ηγεσίας της ΚΕΔΕ που αποχώρησε πριν από μερικές εβδομάδες,  είχε προϊδεάσει ο «γαλάζιος» πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Μουζακίου Γιώργος Κωτσός ο οποίος όχι μόνο στήριξε τον τον (προερχόμενο από το ΣΥΡΙΖΑ) δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη για την απόφασή του να μην αποστείλει στοιχεία για τον επανέλεγχο συμβάσεων δημοτικών υπαλλήλων αλλά και «κάρφωσε» τον κ. Μητσοτάκη.

Οι δήμαρχοι Σίμος Ρούσσος (Χαλανδρίου), Τίνα Καφατσάκη (Ζωγράφου), Απόστολος Καλογιάννης (Λάρισας), Κώστας Πελετίδης (Πάτρας) και Γιώργος Ιωακειμίδης (Νίκαιας-Ρέντη) έχουν κληθεί από τον εισαγγελέα για να «εξετασθούν ανομωτί και να παράσχουν εξηγήσεις σχετικά με ερευνώμενες αξιόποινες πράξεις απείθειας – παράβασης καθήκοντος».

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε ζητήσει με έγγραφό της προς τον διευθύνοντα της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, καθώς και τους διευθύνοντες των Εισαγγελιών Εφετών Πειραιά, Πατρών και Λάρισας, τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι δήμαρχοι Πάτρας, Χαλανδρίου, Λάρισας, Νίκαιας Ρέντη και Ζωγράφου, οι οποίοι αρνήθηκαν τη χορήγηση στοιχείων για τον επανέλεγχο των συμβάσεων των εργαζομένων τους, έχουν τελέσει τα αδικήματα της απείθειας και της παράβασης καθήκοντος.

Η εισαγγελική έρευνα επικεντρώθηκε στους συγκεκριμένους δημάρχους μετά το φάκελο που έστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης με πέντε εκθέσεις άρνησης ελέγχου, τις οποίες συνέταξαν ελεγκτές – επιθεωρητές του ΣΕΕΔ και αφορούν στους συγκεκριμένους επικεφαλής δημοτικών αρχών.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ψηλότερα ή χαμηλότερα από τη Μποτσουάνα. Της Ρεγγίνας Κασιμάτη

Συνεδριάζει την Παρασκευή το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας