Κίνημα ενάντια στα διόδια: Πανπιερική διαδήλωση στη Λεπτοκαρυά

Δυναμική συνέχιση του αντάρτικου ενάντια στα διόδια δίνει η Λεπτοκαρυά σήμερα, στην αερογέφυρα και ώρα 13.00, διοργανώνοντας πανπιερική διαδήλωση. Την ίδια ώρα, στην Αθήνα, εκπρόσωποι του νομού θα δίνουν μάχη στο υπ. Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων για την αποτροπή λειτουργίας νέων διοδίων στον νομό.
 Το θέμα έφερε με ερώτησή της στη Βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη. Από την άλλη, η εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε., υπερασπίζεται τη νομιμότητα των ενεργειών της, βασιζόμενη στη σύμβαση παραχώρησης που υπέγραψε με το ελληνικό κράτος.
Όμως, παρά το γεγονός ότι ήταν εντός των συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρείας η συντήρηση και αναβάθμιση του παράπλευρου δικτύου, ουδέποτε ασχολήθηκε με αυτό. Τουναντίον, με την έναρξη κατασκευής των πλευρικών διοδίων, όλη η κίνηση τόσο των οχημάτων που κινούνται μεταξύ όμορων δήμων και χωριών όσο και αυτών που επιλέγουν τον παράπλευρο λόγω κόστους εκτρέπεται μέσω απαράδεκτων επαρχιακών οδών, κονιορτοποιημένων και ασυντήρητων από χρόνια, μέσα από ρέματα και χωματόδρομους.

Οι πλευρικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά για τα βαριά οχήματα
“Οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά ώστε τα βαριά κυρίως οχήματα να πάψουν να χρησιμοποιούν τοπικά το παράπλευρο δίκτυο”, υποστηρίζει η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. και σημειώνει: “Τα πλευρικά διόδια της Λεπτοκαρυάς θα αφορούν όσους κάνουν χρήση του αυτοκινητόδρομου. Η χρήση του παράπλευρου οδικού δικτύου παραμένει για όλους ελεύθερη χωρίς διόδια”. Τέλος, τονίζει ότι “η κατασκευή των πλευρικών σταθμών διοδίων στον κόμβο Λεπτοκαρυάς προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης, είναι απολύτως νόμιμη”.

Ηρώ Διώτη: “Κόκκινο πανί για οδηγούς και Πιεριείς η λειτουργία νέων διοδίων»
Σε ερώτησή της, η βουλευτής τόνισε ότι “τίθεται θέμα νομιμότητας οι πολίτες να βρίσκονται αντιμέτωποι με το εκβιαστικό δίλημμα ή να πληρώσουν ή να διακινδυνεύουν καθημερινά περνώντας από επαρχιακούς χωματόδρομους, χωρίς να έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν την ασφαλή κίνησή τους σε δρόμους που έχουν κατασκευαστεί ουσιαστικά με δικά τους έξοδα (φορολογία, εθνικά διόδια, τέλη κυκλοφορίας)”.
Δεδομένων των προαναφερθέντων, ρώτησε το υπουργείο εάν θα επιβληθούν κυρώσεις για το απροειδοποίητο κλείσιμο του δρόμου, αλλά κι εάν θα γίνουν εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης του επαρχιακού δικτύου, ώστε η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται με ασφάλεια.
Παράλληλα, αναφερόμενη στο περιστατικό των ψευδών καταγγελιών της νομικής εκπροσώπου της εταιρείας, που οδήγησαν την Εισαγγελία Πρωτοδικών να αποφανθεί ότι εάν από σήμερα παρεμποδιστούν οι εργασίες, οι δράστες θα οδηγούνται στο αυτόφωρο, ζήτησε απευθυνόμενη στον υπουργό Δικαιοσύνης τον έλεγχο αυτής της απόφασης.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

alterthess: Εβδομαδιαίο Ενημερωτικό Δελτίο τ.1

Συλλήψεις δεκάδων αστυνομικών στον Ισημερινό