Κινέζοι επιχειρηματίες στην Ελλάδα

Δύο ομάδες επιχειρηματιών, από το Πεκίνο και τη Σαγκάη, που εκπροσωπούν σημαντικούς κινέζικους φορείς κρατικών και ιδιωτικών συμφερόντων με ισχυρή παρουσία στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, τις κατασκευές, των υποδομών, αλλά και σε άλλες δραστηριότητες αιχμής, όπως ναυτιλία, ενέργεια, βιομηχανία και ορυκτά, θα βρίσκονται στην Ελλάδα μέχρι και τις 20 Ιουνίου.

Όπως γνωστοποίησε, σε συνάντησή του με δημοσιογράφους, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Invest in Greece (Επενδύστε στην Ελλάδα A.E.), Στ. Ησαΐας, η συγκεκριμένη δράση του οργανισμού διοργανώνεται σε συνέχεια της πρόσφατης επιχειρηματικής αποστολής που έγινε στην Κίνα και στο πλαίσιο ενεργειών της ομάδας δράσης για follow up των αποτελεσμάτων της.

Για την πρώτη κινεζική αποστολή, από το Πεκίνο υπό την China Export Import Bank, έχει συντονισθεί ένα ευρύ πρόγραμμα στοχευμένων επιχειρηματικών συναντήσεων με εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων σε κοινούς τομείς ενδιαφέροντος, αλλά και με εκπροσώπους κρατικών φορέων που θα τους ενημερώσουν για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, καθώς και για τις σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα της ενέργειας και των υποδομών.

Για τη δεύτερη αποστολή, από τη Σαγκάη υπό την 21st Century Media, έχει προετοιμασθεί επιχειρηματικό σεμινάριο, ενώ θα ακολουθήσουν επιχειρηματικές συναντήσεις με σημαντικές ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε κοινούς τομείς της ενέργειας, καθώς και με Έλληνες εφοπλιστές.

Τέλος, θα πραγματοποιηθούν στοχευμένα field trips, με στόχο να γνωρίσουν οι Κινέζοι ενδιαφερόμενοι -εκ του σύνεγγυς- σημαντικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως ο τουρισμός, οι υποδομές και η γεωργική παραγωγή της χώρας, δίνοντάς τους μια πιο άμεση εμπειρία της παραγωγικής διαδικασίας και του ”επιχειρείν” στην Ελλάδα, και αναδεικνύοντας τις ελκυστικές επενδυτικές προτάσεις που προσφέρει η ελληνική οικονομία, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: AMΠE

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Όλι Ρεν: 2.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσα στον Ιούνιο

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ βόρεια της Καρπάθου