«Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία» οι μετανάστες ή ο Λοβέρδος;

Σε ανακοίνωση του ο Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας δήλωσε ότι επικοινώνησε σήμερα με τον Διοικητή του ΕΚΕΠΥ κ.
Ξυνέλλη σχετικά με το θέμα των μεταναστών απεργών πείνας στο μέγαρο «Υπατία», πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται στα πρόθυρα κατάρρευσης. Υπήρξε διαβεβαίωση ότι το ΕΚΕΠΥ (Ερευνητικό Κέντρο για την Προαγωγή της Υγείας) βρίσκεται σε ετοιμότητα και θα ανταποκριθεί σε κάθε κλήση εκ μέρους των γιατρών που έχει ορίσει η ΟΕΝΓΕ για την ιατρική παρακολούθηση των μεταναστών.

 Σημειώνει επίσης “ότι προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η σημερινή δήλωση του υπουργού υγείας κ. Λοβέρδου ότι οι συγκεκριμένοι μετανάστεςαποτελούν «βόμβα». Η εν λόγω δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για το θέμα της γρίπης και σε επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων που ζητούσαν διευκρινήσεις ο κ. Λοβέρδος αρνήθηκε να απαντήσει και αποχώρησε. Η δήλωση αυτή του κ. Λοβέρδου ήταν προφανώς στοχευμένη, προκειμένου να διεγείρει φοβίες και κοινωνικά αντανακλαστικά, ενώ Ο ίδιος γνωρίζει καλά ότι οι απεργοί πείνας δεν έχουν λοιμώδη νοσήματα και επιπλέον βρίσκονται σε στενή παρακολούθηση γιατρών που έχει ορίσει η ΟΕΝΓΕ, η οποία έχει αναλάβει και την ευθύνη της νοσηλείας τους αν κάτι τέτοιο χρειαστεί και μάλιστα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των
μεταναστών.”

Η απάντηση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης

Σε ανακοίνωση της η πρωτοβουλία αλληλεγγύης σημειώνει “Οι σημερινές δηλώσεις Λοβέρδου περί «βόμβας λοιμώξεων» και «κινδύνου για τη δημόσια υγεία» από την απεργία πείνας των 300 μεταναστών είναι καθόλα ψευδείς. Ο υπουργός υγείας συνειδητά κινδυνολογεί, ενώ δεν διαθέτει στοιχεία σχετικά με την υγεία των απεργών και τις συνθήκες υγιεινής στους χώρους του κτιρίου Υπατία. Είναι άλλωστε γνωστό ότι για τα ζητήματα αυτά από την πρώτη ημέρα της απεργίας πείνας λειτουργεί η Ομάδα Ιατρικής Στήριξης που προβαίνει στις απαραίτητες εξετάσεις των απεργών πείνας και δημοσιοποιεί τα όσα προκύπτουν.

Φαίνεται ότι αφού κανείς δεν πείστηκε ότι η απεργία πείνας είναι προϊόν συνομωσίας και οι μετανάστες απεργοί πείνας «δημόσιος κίνδυνος», τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι αγωνιζόμενοι μετανάστες είναι «απειλή για τη δημόσια υγεία».”

Η υγεία των απεργών πείνας στην Θεσσαλονίκη

Εν τω μεταξύ σε ανακοίνωση της εχθές η ομάδα των γιατρών στην Θεσσαλονίκη ενημερώνει για την υγεία των 50 μεταναστών απεργών πείνας που στεγάζονται στο ΕΚΘ και βρίσκονται στην 22η μέρα απεργίας πείνας.

“Οι 50 μετανάστες του Ε.Κ.Θ. διανύουν την 21η μέρα απεργίας πείνας, καταναλώνοντας μόνο νερό, αλάτι και μικρή ποσότητα ζάχαρης. Πολλοί από αυτούς εμφανίζουν πρόδρομα σημεία εξασθένισης, όπως αδυναμία έγερσης, ζάλη, ορθοστατική υπόταση, κράμπες και υπογλυκαιμία.

 Δύο εισήχθησαν σήμερα στην Παθολογική Κλινική του Εφημερεύοντος Νοσοκομείου με επεισόδιο απώλειας συνείδησης και παραμένουν νοσηλευόμενοι. Παρακολουθώντας τον δείκτη μάζας σώματος και τα ζωτικά σημεία, διαπιστώνουμε την αναμενόμενη απώλεια βάρους και τις αντίστοιχες συνέπειές της στον οργανισμό των απεργών.”

 
 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ανομική δημοκρατία ή ολιγαρχικός πειρασμός; Του Νικόλα Σεβαστάκη

Kατάληψη του ΤΕΕ