ΚΕΔΕ: Όχι στη μεταφορά των αποθεματικών στην ΤτΕ

ΚΕΔΕ: Όχι στη μεταφορά των αποθεματικών στην ΤτΕ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη Σιθωνία της Χαλκιδικής με τη ψήφιση, κατά πλειοψηφία, της απόφασης από τους συνέδρους. 

Μεταξύ άλλων οι σύνεδροι αποφάσισαν να μην μεταφέρουν τώρα τα αποθεματικά των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας, παρά μόνο αν η κυβέρνηση δηλώσει δημόσια ότι η χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα, η επίλυση του οποίου συνδέεται με τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων. Σε αυτή την περίπτωση, αποφάσισε η ΚΕΔΕ, θα δεσμευθεί ότι θα παραχωρηθούν τα αποθεματικά για τη σωτηρία της χώρας, μαζί με τους μισθούς των δημάρχων και το σύνολο του πολιτικού προσωπικού. Επίσης, η ΚΕΔΕ αποφάσισε να αναληφθούν πρωτοβουλίες για να προωθηθούν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις και σε περιπτωση που κατοχυρωθούν οι δεσμεύσεις από πλευράς κυβέρνησης θα επανεξετασουν τη θέση τους.

Την πρόταση έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης ενώ την ίδια ώρα αποχώρησαν από το συνέδριο ο επικεφαλής και τα μέλη της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας» (ΣΥΡΙΖΑ), καταγγέλλοντας ότι έγινε «πραξικοπηματική ψηφοφορία» για τη διάθεση των ταμειακών διαθεσίμων «χωρίς την έγκαιρη ενημέρωση των παρατάξεων της μειοψηφίας».

Το μέλος δ.σ. της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αιγάλεω και επικεφαλής της παράταξης, Δημήτρης Μπίρμπας κάλεσε «τους συναδέλφους να αποχωρήσουν για να μη νομιμοποιήσουν τις τελικές διαδικασίες του εκφυλισμού».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι διαδικασίες μετατράπηκαν σε «επικοινωνιακή φιέστα πολλαπλών στοχεύσεων με στόχο την πολιτική επιλογή συντήρησης κλίματος ρήξης με την κυβέρνηση».

«Επειδή κάποιοι μίλησαν για πραξικόπημα, το συνέδριο βρίσκεται σε απαρτία και ξεκινά όταν είναι περισσότεροι παρόντες από τους απόντες», απάντησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως την πρόταση ψήφισαν 185 διαπιστευμένοι σύνεδροι, ενώ την καταψήφισαν 57.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ- ΜΠΕ

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

«Ελεύθεροι»… κυκλοφορούν ακόμα οι «Τύποι». Του Δημήτρη Τρίμη

Συλλαλητήριο στο Σταυρό: Ο τόπος μας σε κίνδυνο-Διώχνουμε την Eldorado τώρα