ΚΕΔΕ: Αντίθετη στις απολύσεις στους ΟΤΑ

Κατηγορηματικά αντίθετο στις όποιες απολύσεις εργαζομένων στους δήμους και στα νομικά τους πρόσωπα, και υπέρ της κινητικότητας των εργαζομένων στους ΟΤΑ, τάχθηκε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης ανέφερε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ότι είναι υπέρ μιας δημόσιας διοίκησης ευέλικτης, αποτελεσματικής και λειτουργικής, αλλά «δεν μπορούμε να αποδεχθούμε λογικές οριζόντιων περικοπών», για να τονίσει ότι «μιλάμε για ανθρώπους, για υπαλλήλους και όχι για ψυχρούς αριθμούς», και προσέθεσε: «Η αυτοδιοίκηση έχει προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές τέτοιου εύρους, που δεν έχουν προηγούμενο στον δημόσιο τομέα. Μάλιστα από τον περασμένο Δεκέμβριο, έντεκα δήμοι, δύο περιφέρειες και δύο Αποκεντρωμένες Διοικήσεις έχουν προσφερθεί οικειοθελώς για να αξιολογηθούν οι δομές και οι υπηρεσίες τους. Η αξιολόγηση αυτή θα χρησιμοποιηθεί ως πιλότος για την αξιολόγηση και των υπολοίπων δήμων».

Εξάλλου, το ΔΣ της ΚΕΔΕ χαρακτηρίζει «αδιανόητη, πρωτοφανή και αυθαίρετη» τη ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών, για τον καθορισμό των νέων αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και ζητά από το υπουργείο «να παγώσει τις διαδικασίες» και να καλέσει άμεσα με εγκύκλιό του τα Δημοτικά Συμβούλια να εκφράσουν τη γνώμη τους, όπως άλλωστε ο νόμος ορίζει». «Σε διαφορετική περίπτωση», επισημαίνεται, «το Υπουργείο Οικονομικών εγκαλείται για μη τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Σήμερα η δίκη απολυμένου από το “Ζωή και Κότα”

Καλιφόρνια: Ναι στους γάμους ομοφυλοφίλων