in

Κατασκευασμένο mail δημιουργεί σάλο – Τράπεζες και κυβέρνηση δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Κατασκευασμένο mail δημιουργεί σάλο – Τράπεζες και κυβέρνηση δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ

E-mail που φέρεται να προέρχεται από τον εκπρόσωπο του hedge fund Capital κ. Joerg Sponer , και ούτε λίγο ούτε πολύ, περιγράφει ως καταστροφικό τον οικονομικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ. Την παρουσία του Joerg Sponer στις ενημερωτικές συναντήσεις του Λονδίνου διέψευσαν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο Γιώργος Σταθάκης, ενώ ο Γιάννης Μηλιός μιλώντας αργά το βράδυ σε κομματική εκδήλωση στο Λονδίνο έκανε λόγο για «ακραίες πληροφορίες» αμφιβόλου προέλευσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε το e-mail «κατασκευασμένο από κυβερνητικούς και τραπεζικούς κύκλους».

«Δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα» δήλωσε στο star.gr, σημειώνοντας: «Διασταυρώσαμε τις πληροφορίες και δεν υπήρχε κάποιος εκπρόσωπος ή αντιπρόσωπος του Capital στη συνάντηση με τους κ. Μηλιό και Σταθάκη. Δεν υπήρχε στη συνάντηση ο συγκεκριμένος άνθρωπος».

Ειδικότερα, στο e-mail αναφέρεται ότι «όλοι όσοι βγήκαν από τη συνάντηση θέλουν να πουλήσουν τα πάντα στην Ελλάδα», πως «το πρόγραμμα (σ.σ. που παρουσίασαν οι κ. Σταθάκης και Μηλιός) είναι χειρότερο κι από κομμουνιστικό» και ότι «θα φέρει το απόλυτο χάος».

Επισημαίνεται, επίσης, ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση «θα δούμε να επαναλαμβάνεται το σενάριο της Κύπρου -μαζική φυγή καταθέσεων, οι επιχειρήσεις να μεταφέρουν ό,τι μπορούν στο εξωτερικό, ενώ θα σημειωθεί και απόλυτος τερματισμός ξένων επενδύσεων».

Και σε άλλο σημείο, «εάν δεν ήταν τόσο σοβαροί την ώρα που συνομιλούσαν (οι Μηλιός, Σταθάκης), θα νόμιζα ότι βρισκόμουν σε φαρσοκωμωδία στο θέατρο. “Αισθανόμαστε πιο κοντά στο Podemos και στο γερμανικό “die Linke”, αν και εκείνοι είναι υπέρ το δέον φιλελεύθεροι”, είναι φράση που αποδίδει στα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

O Γ.Σταθάκης δήλωσε: «Το email που δημοσιεύτηκε στον ηλεκτρονικό Τύπο (με υπογραφή, η οποία αφαιρέθηκε στη συνέχεια) σχετικά με το κλίμα στις συναντήσεις, που είχα αυτές τις μέρες με επενδυτές, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα» υποστήριξε, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «κακοστημένες διαρροές» με στόχο να «καλυφθεί επικοινωνιακά η κυβερνητική αποτυχία στο Παρίσι».

«Καλά θα κάνει η κυβέρνηση να συνηθίσει αυτή τη νέα συνθήκη, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζεται ως κυβέρνηση εν αναμονή» τόνισε. Σχετικά με τις επαφές στο Λονδίνο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πλέον ένα διεθνές ακροατήριο, το οποίο αντιλαμβάνεται ότι είναι απαραίτητη μια συνολική λύση που θα καθιστά το χρέος βιώσιμο, προκειμένου να επανακάμψει η ελληνική οικονομία με συνθήκες κοινωνικής συνοχής».

Το θέμα εξελίχθηκε σε νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη και την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπονομεύει την προσπάθεια της χώρας. «Εδώ καιγόμαστε και ο ΣΥΡΙΖΑ λέει απίθανα πράγματα στο City» είπε στο Mega η Σοφία Βούλτεψη.

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

alterthess.gr: Σήμερα απεργούμε, την Πέμπτη διαδηλώνουμε!

Σταθερό προβάδισμα 7,5 μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ