Κατάληψη και διαμαρτυρία των προσφύγων στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου

Όπως ενημερώνει με Δελτίο Τύπου η αντιρατσιστική οργάνωση URE, σε κατάληψη του κτιρίου προχώρησαν οι πρόσφυγες στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στο Λαύριο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης.
Οι επιδέινωση των συνθηκών οφείλεται στην άρνηση του αρμόδιου Υπουργείο Υγείας να υπογράψει την την οικονομική σύμβαση για το 2010. Το αποτέλεσμα είναι, όπως αναφέρει το Δελτίο, “270 πρόσφυγες, εκ των οποίων 53 παιδιά, να στερούνται το συσσίτιο και κάθε παροχή υγιεινής και ιατρικής περίθαλψης. Βρέφη μερικών μηνών δεν έχουν γάλα, σοβαρά ασθενείς δεν μεταφέρονται σε νοσοκομεία διότι δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για την μεταφορά τους (π.χ. γυναίκα με αιμορραγικά επεισόδια εδώ και ένα μήνα δεν έχει δεχθεί νοσηλεία!!), σε ασθενείς με χρόνιες ασθένειες π.χ. ζάχαρο, καρδιά, δεν χορηγείται αγωγή. Το υποτιθέμενο ιατρείο του Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων διαθέτει μόνο depon, το οποίο χορηγείται για πάσα νόσο.”
Σημειώνεται ότι αντίστοιχα προβλήματα έχουν όλοι οι χώροι φιλοξενίας προσφύγων βλ. παλιότερη ανάρτηση
Σύμφωνα ακόμα με την ανακοίνωση της URE, Οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι εντελώς άθλιες. Έκθεση της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής πριν πέντε χρόνια έκρινε το κτίριο ακατάλληλο. Έκτοτε έγιναν κάποιες επισκευές στο Γ’ κτίριο ενώ τα ήδη ακατάλληλα κτήρια Α’ και Β’ δεν έχουν υποστεί την παραμικρή επισκευή. Σπασμένοι σωλήνες νερού, υγρασία και πεσμένοι σοβάδες, ετοιμόρροποι τοίχοι, αποτελούν άλλη μια απειλή για την σωματική ακεραιότητα των προσφύγων και των παιδιών τους.
Στον αγώνα και στην αγωνία των πολιτικών προσφύγων συμπαρίστανται και οι 30 Έλληνες εργαζόμενοι του Κέντρου Υποδοχής που εδώ και 1 ½ μήνα είναι απλήρωτοι.
ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ:

1. Να αναγνωριστούν επιτέλους ως πολιτικοί πρόσφυγες.

2. Να τους χορηγείται φαγητό και να μην γίνονται περικοπές στην σίτιση.

3. Να λυθούν τα προβλήματα περίθαλψης των ασθενών.

4. Να τους παρέχονται κάθε μήνα τα είδη υγιεινής και καθαριότητας.

5. Να δοθούν ηλεκτρικά είδη ανάλογα με τις ανάγκες τους.

6. Να επισκευαστεί το κτίριο Α’ και Β’ καθώς και να τοποθετηθούν προστατευτικά κάγκελα για τα παιδιά στο κτήριο Γ’.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ανακοίνωση του Δικτύου για τις φασιστικές επιθέσεις στην Αθήνα

Συνεχίζουν οι συμβασιούχοι του Υπ. Πολιτισμού