Καταγγελίες στο Δήμο Ευόσμου

Σύμφωνα με τις πολύ σοβαρές καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, η διοίκηση του Δήμου Ευόσμου, αφού απέλυσε συμβασιούχους εργαζόμενους, αφήνοντάς τους μάλιστα απλήρωτους, προχώρησε σε πρόσληψη νέων συμβασιούχων, χωρίς καν προκήρυξη θέσεων, ενώ παρέμβηκε με έγγραφο ακόμα και στη διαδικασία του ΑΣΕΠ.
Ολόκληρη η καταγγελία:

ΑΜΕΣΗ  ΚΑΤΑΒΟΛΗ  ΤΩΝ  ΔΕΛΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ
ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ  ΤΩΝ  ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ
          Γείτονες και γειτόνισσες,
  Αυτή την φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Ευόσμου, ο Δήμαρχος Δ. Χατζηβρέττας και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ν. Τζιάλλας ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Αφού όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν εξαπολύσει ανελέητο κυνηγητό εναντίον των εργαζόμενων που διεκδικούσαν με το σωματείο τους τα δεδουλευμένα (απλήρωτοι εδώ και 14 μήνες) και το δικαίωμά τους στην δουλειά, προχώρησαν ακόμη πιο πολύ:
  • Προχώρησαν σε προσλήψεις συμβασιούχων στην Δημοτική Επιχείρηση, χωρίς να τοιχοκολλήσουν την προκήρυξη θέσεων, και ειδοποιώντας επιλεκτικά όποιους  έκρινε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, Ν. Τζιάλλας, αποκλείοντας όλους τους άνεργους της περιοχής και όσους εργαζόμενους κινήθηκαν για τα δικαιώματά τους, αφαιρώντας ακόμη και το δικαίωμα από όλους να διεκδικήσουν μια δουλειά.  
  • Παρέμβηκαν ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος στην διαδικασία του ΑΣΕΠ, με έγγραφό τους, για τις 4 εργαζόμενες που παράνομα και καταχρηστικά απολύθηκαν,  στέλνοντας έγγραφα στο ΑΣΕΠ παρουσιάζοντας την πραγματικότητα διαφορετική απ’ αυτή που αποδείχθηκε επίσημα, από ελέγχους των αρμόδιων υπηρεσιών (ΙΚΑ), ενώ η αγωγή για παράνομη και καταχρηστική απόλυση εκδικάζεται στις 17 Δεκέμβρη.
  • Αποκαλύφθηκε ακόμα μια φορά ο αναξιοκρατικός και αδιαφανής τρόπος που αντιμετωπίζει το ΑΣΕΠ τους εργαζόμενους, αφού η όποια απόφασή του εξαρτάται από τις «μαγειρεμένες» βεβαιώσεις και πιστοποιητικά που του προωθούν οι εκάστοτε δήμαρχοι, πρόεδροι, διευθυντές.
  Η στάση του αυτή  αποδεικνύει το επαίσχυντο καθεστώς των συμβάσεων εργασίας που προωθεί τις πελατειακές σχέσεις, την ομηρία των εργαζομένων, την αβεβαιότητα και την εργασιακή ανασφάλεια, ώστε να είναι πιο εύκολο για τους εργοδότες (στην προκειμένη περίπτωση δήμαρχο και πρόεδρο δημοτικών επιχειρήσεων) να προωθούν πελατειακές, παράνομες και αντιδραστικές σχέσεις εργασίας. Και ακόμη ο Καλλικράτης των απολύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων, δεν εφαρμόσθηκε. Ο Καλλικράτης που θα κάνει τους εργαζόμενους δούλους και τους βυθίσει στην φτώχεια.
  Οι δημοτικοί άρχοντες, στήνουν την προεκλογική τους εκστρατεία στις πλάτες μας και προσπαθούν να αρπάξουν την ψήφο για να εφαρμόσουν σκληρότερα μέτρα απέναντι στους εργαζόμενους, για να ιδιωτικοποιήσουν τις υπηρεσίες του Δήμου, σύμφωνα με το μνημόνιο, δεν ενδιαφέρονται για τις ζωές μας. Θέλουν να καταργήσουν όλα τα δικαιώματα για εργαζόμενους, άνεργους και δημότες! Μας θέλουν όλους όμηρους, κακόμοιρους, έρμαια στην πολιτική τους.
Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε, δεν πρέπει να το ανεχτούμε!
Ο σύλλογος εργαζομένων, η επιτροπή αλληλεγγύης και οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που με οποιονδήποτε τρόπο έχουν δηλώσει την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους, είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε μαζί με τους συναδέλφους για την καταβολή των δεδουλευμένων, για την ακύρωση της απόφασης του ΑΣΕΠ, για την επαναπρόσληψή τους στη δίκη για την παράνομη και εκδικητική απόλυσή τους, στις 17 Δεκέμβρη.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΟΤΑ
&  ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ   ΝΟΜΟΥ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Γαλλία : 3,5 εκατομμύρια στους δρόμους, μπλόκα και απεργίες

Εφημερίδες!!!!