Καταγγελία ΟΛΜΕ για σπατάλες του Υπουργείου

Η ΟΛΜΕ καταγγέλλει το υπ. Παιδείας για σπατάλη χρημάτων που προβλέπονται από το ΕΣΠΑ (ξεπερνούν τα 43 εκατ. ευρώ) σε συμβούλους, προβολή και διαφήμιση και ζητεί από την υπουργό να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή των κονδυλίων και η χρηματοδότηση να κατευθυνθεί στις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης.

Το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με καταγγελία της ΟΛΜΕ, μοιράζει προκλητικά τεράστια ποσά που προβλέπονται από το ΕΣΠΑ, σε εταιρείες ιδιωτικών συμφερόντων, για καταγραφή, σχεδιασμό και διαφήμιση εκπαιδευτικών δράσεων. Ετσι, για να αποτυπωθεί η υπάρχουσα κατάσταση στη Δευτεροβάθμια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση (δηλαδή να καταγραφούν τα σχολεία, οι μαθητές, όλο το δυναμικό), το υπουργείο Παιδείας με απόφαση του στις 8/11/2010 με αριθμό πρωτοκόλλου 21975 θα διαθέσει από το ΕΣΠΑ 343.150 ευρώ.

Για την αναγκαιότητα αυτής της πράξης και τον προϋπολογισμό της γεννιούνται πολλά ερωτήματα, αφού, όπως καταγγέλλει ο κ. Κοτσυφάκης, για την αποτύπωση της κατάστασης στην τεχνική εκπαίδευση υπάρχει ήδη έτοιμο υλικό. Είναι η λεγόμενη «ηλεκτρονική εσχάρα αποτύπωσης» των σχολείων, την οποία είχε φτιάξει το ΚΕΕ πριν από μερικά χρόνια, υπό την προεδρία μάλιστα του σημερινού γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Βασ. Κουλαϊδή.

Επίσης, ανάλογη βάση δεδομένων για τα ΤΕΕ είχε δημιουργηθεί στην αντίστοιχη Διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας, ενώ ηλεκτρονική βάση survey υπάρχει στα σχολεία.

«Γιατί χρειάζεται να ξοδευτούν σήμερα τόσα χρήματα για σχεδιασμό βάσεων δεδομένων παρόμοιων με αυτές που ήδη υπάρχουν;».

«Γιατί τέτοια σπατάλη χρημάτων; Απλώς για να πάρουν κάποιοι παχυλές αμοιβές και να εξασφαλίσουν κάποια ταξίδια στο εξωτερικό;», είναι τα ερωτήματα που απευθύνει στο υπουργείο Παιδείας ο κ. Κοτσυφάκης.

Εκτός από το συγκεκριμένο έργο, η ΟΛΜΕ έχει καταγγείλει μια σειρά πολύ υψηλών κονδυλίων που έχουν σχεδιαστεί να δοθούν για ενέργειες και έργα που δεν έχουν καμία σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία. Τα κονδύλια προέρχονται από το πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του υπουργείου Παιδείας, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Στον προϋπολογισμό του ΕΣΠΑ προβλέπονται ακόμη 43 εκατ. ευρώ, τα οποία θα διατεθούν (δεν έχουν γίνει ακόμη προκηρύξεις) για τρεις σκοπούς: την «ενίσχυση της ποιότητας της διαχείρισης», τη «δημοσιότητα» και την «πληροφόρηση» που στην ουσία σύμφωνα με την καταγγελία είναι χρήματα για τους υπέρογκους μισθούς συμβούλων του υπουργείου. Για παράδειγμα προβλέπονται 870.000 ευρώ για την αμοιβή τεχνικού συμβούλου, ο οποίος, σε 90 μέρες, θα υποδείξει τον τρόπο που θα συγχωνευθούν οι φορείς του υπουργείου Παιδείας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ηλεκτρονικός πόλεμος για το για το WikiLeaks

Wikileaks: Μιανμάρ και Βόρεια Κορέα συνεργάζονται για την κατασκευή πυρηνικών