Καταγγελία Γάλλων για εγκλήματα πολέμου κατά του Ισραήλ για το δολοφονικό ρεσάλτο

Εννέα Γάλλοι που μετείχαν στο διεθνή στολίσκο με τη βοήθεια για τη Γάζα, στον οποίο πραγματοποιήσαν δολοφονική επίθεση στις 31 Μαΐου ισραηλινοί καταδρομείς, έκαναν καταγγελία για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

Η καταγγελία, η οποία έγινε στον εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, έχει στόχο τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον ισραηλινό υπουργό Άμυνας Εχούντ Μπαράκ και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγό Γκάμπι Ασκενάζι.
«Αυτοί ανέλαβαν την ευθύνη για την επιχείρηση αυτή κατά του διεθνούς στολίσκου», διευκρίνισε η Λιλιάν Γκλοκ, συνήγορος των εννέα εκ των δέκα Γάλλων που μετείχαν στον στολίσκο όπως και των συζύγων δύο Τούρκων που σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση αυτή και ενός Τούρκου που σώθηκε. Η δικηγόρος διαβεβαίωσε εξάλλου ότι παρόμοια καταγγελία θα γίνει αύριο εξ ονόματος άλλων Τούρκων που έπεσαν θύματα της επιχείρησης αυτής.
Οι εννέα Γάλλοι που έκαναν την καταγγελία στο Διεθνές Δικαστήριο υποστηρίζουν ότι η επίθεση στον στολίσκο και ο αποκλεισμός της Γάζας συνιστούν εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Εν τω μεταξύ, η Τουρκία επανέλαβε σήμερα το αίτημα της να ζητήσει το Ισραήλ δημόσια συγγνώμη και να καταβάλει τις αποζημιώσεις.
από tvxs.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Μάχη για τη στέγαση στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

…και νομική δράση κατά της ατιμωρησίας του Ισραήλ