Καταδικάστηκαν οι 9 από τους 13 κατηγορούμενους για το ναύγιο του “Sea Diamond”

Καταδικάστηκαν οι 9 από τους 13 κατηγορούμενους για το ναύγιο του “Sea Diamond”

Ποινές σε 9 από τους 13 κατηγορούμενους επέβαλε το τριμελές πλημμελειοδικείο Πειραιά για το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου “Sea Diamond”, το 2007, στη θαλάσσια περιοχή Αθηνιός της Σαντορίνης.

Σημειώνεται πως συνολικά κάθισαν στο εδώλιο για την υπόθεση 13 άτομα σε τρία από αυτά αποδόθηκε η κατηγορία εκ προθέσεως, ενώ το δικαστήριο αθώωσε τέσσερις από τους κατηγορούμενους.

Αναλυτικά, στον πλοίαρχο επιβλήθηκαν 12 χρόνια και 2 μήνες καθώς και χρηματική ποινή 8.000 ευρώ, στον αρχιπλοίαρχο 8 χρόνια, στον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο της πλοιοκτήτριας εταιρείας στη ξηρά σύμφωνα με τον κώδικα ασφαλούς διαχείρισης DPA (Designated personnel ashore) 8 χρόνια, στον αρχιμηχανικό 28 μήνες, στον αξιωματικό ναυτιλίας 2 χρόνια και 10 μήνες, στον αξιωματικό ασφαλείας 6 μήνες και 600 ευρώ χρηματική ποινή, στον επιθεωρητή του νηογνώμονα 15 μήνες και στους νόμιμους εκπρόσωπους της εταιρείας 2 χρόνια.

Αθώοι κρίθηκαν ο πρώτος μηχανικός, ο ύπαρχος, ο αρχιθαλαμηπόλος και η υπεύθυνη καμπινών.

Η δίκη, ήταν σε βαθμό πλημμελήματος και διήρκεσε περισσότερο από τέσσερις μήνες ενώ κατέθεσαν περισσότεροι από 60 μάρτυρες.

Τέλος, σε ανακοίνωσή της, η διαχειρίστρια και πλοιοκτήτρια του “Sea Diamond”, άσκησε έφεση κατά της απόφασης του πρωτοβάθμιου ποινικού Δικαστηρίου, με τη βεβαιότητα ότι οι κατηγορίες που απέμειναν κατά των στελεχών τους που κατηγορήθηκαν, θα καταρριφθούν στο ανώτερο Δικαστήριο.

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εγκρίθηκε από το ΔΝΤ η εκταμίευση της δόσης του 1,72 δισ. ευρώ

Α, Γ, Δ, Ε ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Όλοι στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης