Κατά συρροήν τραμπούκοι αστυνομικοί

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικτύου για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, οι αστυνομικοί της Ομάδας Δ που χτύπησαν τον φωτορεπόρτερ Άρη Μεσσίνη στην τελευταία πορεία, ήταν οι ίδιοι που συμμετείχαν πέρσι στην τραμπούκικη επίθεση ενάντια στο Στέκι Μεταναστών.

Συγκεκριμένα, ένας από τους αστυνομικούς που ξυλοκόπησε τον φωτορεπόρτερ, επειδή φωτογράφιζε συλλήψεις διαδηλωτών στο σωρό, επέβαινε σε μοτοσυκλέτα με αριθμό ΕΑ 6949. Η ίδια ακριβώς μοτοσυκλέτα (ΕΑ 6949) αναφέρεται και στη μήνυση που κατέθεσαν μέλη του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών για την επίθεση της Ομάδας Δ στο Στέκι Μεταναστών – Κοινωνικό Κέντρο της Τσαμαδού 13 στις 5 Μάη 2010. Υπενθυμίζουμε ότι και τότε οι αστυνομικοί εισέβαλαν απρόκλητα και παράνομα, ξυλοκόπησαν τον κόσμο που βρισκόταν εντός του κτιρίου, και βανδάλισαν το χώρο.
Νομίζουμε ότι μετά και το δεύτερο καταγραμμένο κατόρθωμα των εν λόγω Δελτάδων, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλει να προχωρήσει στη βράβευσή τους για την ιδιαίτερη συμβολή τους στην εμπέδωση του Μνημονίου και την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων“, καταλήγει η ανακοίνωση του Δικτύου.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Για τα 200 «καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου»

Σε εργαζόμενους – εργοδότες το μπαλάκι των συμβάσεων