Κατά 1 δισ. αυξήθηκαν οι ανείσπρακτες οφειλές του Δημοσίου το Νοέμβριο

Όλο και περισσότεροι πολίτες δηλώνουν αδυναμία να πληρώσουν τους φόρους τους. Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικακών Συστημάτων για το 11μηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2012 στο τέλος του Νοεμβρίου οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 1 δισ. ευρώ σε σχέση με τα τέλη Οκτωβρίου και διαμορφώθηκαν στα 12,078 δισ. ευρώ, έναντι 11,025 δισ. ευρώ ένα μήνα νωρίτερα. Συνολικά οι ανείσπρακτες οφειλές του Δημοσίου ανέρχονται πλέον στα 55,5 δισ. ευρώ.

Το 2012 το Δημόσιο  εισέπραξε μόλις 1 στα 10 ευρώ φόρων και προστίμων που βεβαίωσε από ελέγχους, ενώ το 20% των επιτηδευματιών που υπάγονται σε ΦΠΑ εμφανίζεται από τα στοιχεία να μην έχει υποβάλει περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ και να μην καταβάλει τον φόρο.

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013 θα κατατεθεί στη Βουλή ρύθμιση με την οποία θα επεκτείνονται οι διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και θα δίνεται η δυνατότητα στους φορολογουμένους να αποπληρώνουν φορολογικές υποχρεώσεις έως και σε 48 δόσεις. Η ρύθμιση αυτή θα δίνει στους φορολογούμενους τη δυνατότηα να υποβάλουν στον προϊστάμενο της ΔΟΥ αίτημα πρώτης διευκόλυνσης για τμηματική πληρωμή πάσης φύσεως ληξιπρόθεσμων χρεών. Στην ρύθμιση αυτή θα μπορούν να ενταχθούν και φορολογούμενοι που έχουν υπαχθεί στο παρελθόν σε ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων χρεών, που πλήρωσαν ορισμένες δόσεις και στη συνέχεια εγκατέλειψαν τη ρύθμιση.

 

 

 

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

‘Η πανευρωπαϊκή επίθεση στην εργασία από κεφάλαιο και ΕΕ και η απάντηση σε αυτήν”

Αφιέρωμα 2012:Από τη Δράμα στη Θεσσαλονίκη και στην υπηρεσία του Γ΄ Ράιχ, του Γιάννη Γκλαρνέτατζη